Vijf Boeken om te Leren Breien

Dagdeal (336x280)

Breien neemt de laatste jaren weer een enorme vlucht. Meer en meer mensen pakken het breien weer op. Daarom hebben wij hier een vijftal boeken verzameld die zeer geschikt zijn om te leren breien. Hierin worden de basistechnieken uitgelegd en word je met voorbeelden langzaam beter. Natuurlijk zijn deze boeken ook handig voor gevorderde breisters als naslagwerk

Nieuw Breien

Aan de hand van verschillende projecten worden de beginselen van het breien uitgelegd. Alle projecten zijn voorzien van een tekening van het patroon en een eindfoto van het project. Daarbij worden natuurlijk de toegepaste steken uitgelegd. Met slechts 48 pagina’s is het boekje goed te doen. De reacties zijn niet overtuigend positief: het gebruikte garen schijnt niet makkelijk verkrijgbaar te zijn en de patronen zijn ouderwets. Gelukkig kan je tegenwoordig in de grotere online boekwinkels altijd ruilen, mag het niet bevallen.

Nieuw Breien door Margriet Breien

Ik leer Breien

Ook voor de kleine breiers zijn er natuurlijk leuke boekjes te krijgen om de basis onder de knie te krijgen. Samen met de wolf Bob en muisjes Pien en Pepijn leert de jonge breier in mum van tijd breien. Het enige dat je nodig hebt zijn breinaalden en wat wol. Er staan allerlei ontwerpen in, van een knuffel tot een slinger. Zo nu en dan is de hulp van een volwassene wel nodig, maar dat maakt het natuurlijk alleen maar leuker. Misschien ook leuk als Sinterklaas of Kerstcadeau, als de pepernoten al verkocht worden mogen we dit ook wel zeggen, toch?

Ik leer breien

Basisboek Breien

Hét boek om te leren breien, in ruim 120 pagina’s worden alle breiprincipes uitgelegd. Van breien opzetten, recht en averecht breien tot motieven breien en afwerken van kledingstukken. Alle uitleg wordt voorzien van duidelijke kleurenfoto’s en/of tekeningen. In het boek staan een aantal breipatronen. Let wel, het boek bevat voornamelijk informatie over breien en de bijbehorende technieken. Het is geen compendium van breipatronen! De reacties op het boek zijn overwegend (zeer) positief.

Basisboek Breien door Betty Barndsen

Breien voor Starters

Twintig onderwerpen over ruim 140 pagina’s verdeeld. Als je dit boek uit hebt, ben je niet alleen bekend met alle basis breiechnieken. Je hebt ook meteen een fraaie collectie breiwerkjes in de kast hangen! Je leert in ieder geval, sjaals, tassen, wanten en sokken breien. Naast onder andere kabels en reliëf breien leer je ook gevorderde ontwerp principes, zoals het combineren van kleuren. Je krijgt in het boek de handvatten aangereikt om vervolgens je eigen projecten samen te stellen.

Breien voor Starters door Erika Knight

Handboek Breien voor Beginners

Als laatste een leuk basisboek om bekend te raken met breien. In het boek worden een aantal leuke projecten behandeld die je niet overal tegenkomt: mouwloos truitje, trui met capuchon, handschoenen zonder vingers, katoenen rugzak, poncho en nog meer patronen. Uiteraard allemaal voorzien van kleurenfoto’s en uitleg over het patroon en de steken. De stapsgewijze instructie zorgt ervoor dat je zonder veel moeite de mooiste creaties neerzet.

Handboek Breien voor Beginners door Sacha Kagan

Natuurlijk zijn er nog veel meer boeken over breien te vinden, dit is slechts een (kleine) greep uit de boeken die worden aangeboden. Neem ook eens een kijkje bij een tweedehands boekenwinkel, goede kans dat je daar nog echt ouderwetse boeken tegenkomt. Weet je nog een leuk boek, deel dat dan via ons contactformulier!

Weekdeals (728x90)
Recent Posts