Ouderwets Breien verzamelt en plaatst op deze pagina gratis breipatronen voor sloffen. Met deze speciaal geselecteerde breipatronen kun je onder andere sloffen breien voor mannen, vrouwen, jongens en meisjes.

De patronen zijn voor verschillende maten en voor verschillende niveaus. Per patroon staat aangegeven voor wie het geschikt is. De meeste patronen zijn voor iedereen geschikt door simpelweg de kleur of het formaat aan te passen.

Mocht je niet het patroon kunnen vinden kun je altijd gebruik maken van onze zoekfunctie rechts in beeld.

Sloffen Breien

Je komt thuis na een lange dag, doet de schoenen uit en dan eindelijk de slofjes aan. Heerlijk onder de deken op de bank met een kopje thee bijkomen van de dag. Dan kun je meteen nieuwe sloffen breien om aan te doen.

Sloffen breien is makkelijker dan sokken omdat de hiel en tenen een stuk minder lastig te breien zijn. Ideaal dus voor breisters die nog eens sokken willen gaan breien en een eenvoudig opstapje zoeken.

Babysloffen breien

Je kunt natuurlijk ook sloffen breien voor de kinderen. Voeg een leuke zelfgebreide knuffel toe aan de slof; bijvoorbeeld een rendier voor de kerst. Kies een lekker fel kleur breigaren zodat de kinderen er leuk en opvallend bij sloffen.

Je kunt zelf kiezen om een anti-slip matje onder de sloffen te naaien, je kunt kiezen voor speciale anti-slip of gewoon leer. Vraag bij jouw favoriete winkel naar de mogelijkheden voor zulke matjes.