Sloffen breien met kantpatroon

Met dit gratis breipatroon kun je sloffen breien met kantpatroon. Deze sloffen zijn ideaal voor binnen maar ook buiten. Je kunt ze door het hele jaar dragen. Hoewel je ze in de zomer beter kunt bewaren voor een frisse zomeravond. Het breipatroon is van Garnstudio en je kunt er dus van op aan dat het goed uitgewerkt is.

Sloffen en ook sokken breien wordt vaak als lastig ervaren. Daarnaast wordt er een kantpatroon gebreid. Dat maakt dit een redelijk moeilijk patroon. Beter voor (half) gevorderden.

Sloffen breien met kantpatroon

De sloffen worden gebreid met vijf bollen Drops Eskimo van Garnstudio. Dit is een dik garen van 100% wol. Dit garen breit erg makkelijk en is ook nog ideaal om te vilten. Drops Eskimo is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en ook mix kleuren. Dit garen dient met de hand gewassen te worden op maximaal 30 graden.

Voor dit breipatroon moet je twee steken beheersen: de ribbelsteek en de tricotsteek. Deze pas je toe volgens de telpatronen die in de werkbeschrijving zijn opgenomen. De telpatronen geven, schematisch, weer welke steken wanneer gebreid moeten worden. Het is handig om dit telpatroon uit te printen voordat je begint.

Sloffen breien met kantpatroon

Maten  35/37 – 38/39 – 40/42
Garen  Drops Eskimo
Garen (hoeveelheid)  200 gr geel
Garen (kosten)  € 8,60
Breinaalden  5,5 mm
Stekenproef  13 st en 17 nld in tricotsteek zijn 10 cm
Steken  ribbelsteek; tricotsteek
Recommended Posts