0

Breikunst van Tracy Widdess

Tracy Widdess is een kunstenares uit Vancouver Canada die hele bijzondere (en vreemde) breicreaties maakt. Soms kan je haar werk ook kopen, via haar eigen website: [...]

0

Toen breien te ver ging

Iedereen gaat weleens een beetje ver tijdens het breien. Dat overkomt de besten. Een te lange sjaal. Kleuren die eigenlijk thuishoren in de jaren ’90. Of de geometrische vormen uit de jaren [...]

0

Zes ebooks over breien

In dit bericht vind je een overzicht van zes ebooks over breien. Met deze ebooks haal je in een handomdraai leuke patronen in huis.

0

Fair isle en Noors breien

In Fair isle en Noors breien vind je 25 projecten om met prachtige Noorse motieven aan de slag te gaan. Het boek is tevens voorzien van een uitgebreide uitleg van de basistechnieken.

Welkom op het brei blog van Ouderwets Breien. Hier worden regelmatig nieuwe berichten geplaatst met nieuws over breien, leuke weetjes over breien en afbeeldingen ter inspiratie.

Ook staan hier verzamelberichten met meerdere patronen tussen als deze niet in een passende categorie onder Breipatronen passen.

Leuk idee voor ons blog? Gebruik dan het contactformulier om ons een tip te sturen!

Brei blog - Ouderwets Breien

Na jaren van breien kan het soms lastig zijn om nog nieuwe inspiratie op te doen voor projecten. Daarom streven wij ernaar om via ons brei blog regelmatig leuke projecten te plaatsen. Deze zijn vaak helemaal niet ouderwets in de zin van ouderwetse spullen uit de vorige eeuw. Nee, het ouderwetse eraan is dat het gebreid is maar wel voor nu.

In onze zoektocht naar leuke berichten en afbeeldingen struinen wij heel wat pagina’s, websites en andere blogs af van over de hele wereld. Daarom wil het regelmatig voorkomen dat er geen patronen zijn van de geplaatste afbeeldingen. Onzes inziens is dat ook niet het doel van zulke afbeeldingen; het doel is mooie afbeeldingen te delen die hopelijk tot inspiratie kunnen leiden. Op zoek naar patronen? Neem dan een kijkje bij de breipatronen, dan weet je zeker dat overal een beschrijving van beschikbaar is.

Naast inspiratie verschijnen ook regelmatig breiboeken op het blog, als je alleen breiboeken wilt zien kun je dat via deze pagina doen. Het merendeel van deze boeken wordt geplaatst omdat deze ons zijn aangeraden of omdat deze bij Ouderwets Breien zelf in de kast staan.

Tot slot vind je natuurlijk tips en trucs voor het breien en waar het kan informatie over breien en nieuwe evenementen. Breien staat gelukkig niet stil en hoewel breien ouderwets is hoeft de uitvoering tegenwoordig echt niet meer ouderwets te zijn!