Ouderwets Breien verzamelt en plaatst op deze pagina gratis breipatronen voor sjaals. Met deze speciaal geselecteerde breipatronen kun je onder andere een muts breien voor mannen, vrouwen, jongens en meisjes.

De patronen zijn voor verschillende maten en voor verschillende niveaus. Per patroon staat aangegeven voor welke maten het geschikt is.

Mocht je niet het patroon kunnen vinden kun je altijd gebruik maken van onze zoekfunctie rechts in beeld.

Muts Breien

page 1 of 3

Ooit zo’n leuke muts gezien van een eekhoorn, beertje, vos of ander dier? Die mutsen zien er niet alleen geweldig uit, je kunt ze ook nergens krijgen. Je kunt ze natuurlijk wel zelf breien! Als je eenmaal een muts kunt breien maak je er zo een beertje van door de oogjes en op te mazen en oortjes te vormen.

Mutsen worden op veel verschillende manieren gebreid; in het rond zodat je geen naad hebt maar ook met naad. Het beste is om alle technieken uit te proberen en voor jezelf te bepalen welke manier het prettigst voor jou werkt.

Muts Breien

Een muts breien is door de verschillende technieken ook niet altijd eenvoudig. Lees daarom altijd eerst het patroon goed door en kijk of je alle breitechnieken beheerst.

Let daarnaast goed op de maten van de gebreide muts. Veel patronen zijn opgesteld door mensen uit andere landen en de maten komen daarom niet altijd overeen met die uit de BeNeLux. Het beste is om van degene voor wie de muts bedoeld is de hoofdomtrek te meten met een meetlint.