Ouderwets Breien verzamelt en plaatst op deze pagina gratis breipatronen voor sjaals. Met deze speciaal geselecteerde patronen brei je makkelijk een mooie omslagdoek.

De patronen zijn voor verschillende maten en voor verschillende niveaus. Per patroon staat aangegeven voor welke maten het geschikt is.

Mocht je niet het patroon kunnen vinden kun je altijd gebruik maken van onze zoekfunctie rechts in beeld.

Omslagdoek Breien

Katia Omslagdoek Breien

Hoe moet je een omslagdoek breien? Met dit eenvoudige patroon voor beginners leer je een mooie omslagdoek breien met 1 bol Katia garen.

Een omslagdoek is een heerlijk kledingstuk voor een frisse zomeravond, lange strandwandeling of om je thuis lekker in te wikkelen. Het leuke is dat een omslagdoek breien nog hartstikke eenvoudig kan zijn ook!

De meeste omslagdoeken zijn eenvoudige vierkante stukken stof die bijvoorbeeld in de ribbelsteek worden gebreid. Daarom is de omslagdoek na de sjaal het beste kledingstuk om te breien voor beginners.

Maak een omslagdoek breien voor jezelf wat meer een uitdaging door patronen toe te voegen. Gebruik eens een fair isle, jacquard of strepen patroon om de omslagdoek bijzonder te maken. Of voeg leuke pompons toe aan de hoeken.

Katia Omslagdoek Breien

Voor de breipatronen van omslagdoeken heb je meestal relatief weinig wol nodig. Probeer altijd hetzelfde of eenzelfde breigaren te gebruiken als in het patroon vermeld staat. Omdat je de omslagdoek over je kleding draagt kun je best een steviger garen gebruiken.