Drops omslagdoek breien met franjes

Een Drops omslagdoek breien met franjes en de ribbelsteek. Dit is een leuk gratis breipatroon voor beginners. Een ideaal project om lekker in de tuin te breien als het zonnetje schijnt. Deze omslagdoek heb je werkelijk zo gebreid. Het is een goede manier om bekend te raken met het breien van omslagdoeken. Ook is het een goed opstapje naar sjaals breien.

De omslagdoek wordt gebreid met een rondbreinaald van 80 centimeter. Als je dit niet gewend bent, is het even wennen. Maar het breit heel snel en makkelijk.

Drops omslagdoek breien met franjesDeze omslagdoek wordt gebreid met 250 gram Drops Melody van Garnstudio, de ontwerper van dit patroon. Dit is gelijk aan vijf bolletjes garen. Drops Melody is een heel zacht en exclusief garen. Het garen is een mix van alpaca en merinoswol. Het kleurenpalet bevat veel poedertinten, stuk voor stuk prachtig. Mocht je een ander garen willen gebruiken, let dan goed op de stekenproef. Zorg dat deze verhoudingen hetzelfde blijven. Je kunt dit bereiken door de breinaalden aan te passen.

Om deze omslagdoek te breien moet je drie technieken beheersen: de ribbelsteek, meerderen en wisselen van kleur. Je breit eerst de strepen in het werk en vervolgens maak je het af met de hoofdkleur. Tot slot voeg je de franjes toe aan de omslagdoek.

De werkbeschrijving is erg eenvoudig en beknopt. Het leuke daaraan is dat je eigenlijk een patroontje uit je hoofd leert dat je altijd kunt gebruiken. Een gevorderde breisters zou dit werkje zo af moeten hebben. Ook voor beginners is dit een leuk, simpel project dat niet al te lang hoeft te duren. Ideaal dus om even tussendoor grote projecten te doen!

Drops omslagdoek breien met franjes

Maten  S – M – L – XL – XXL – XXXL
Garen  Drops Melody
Garen (hoeveelheid)  200 gr vanillegeel; 50 gram naturel
Garen (kosten)  € 23,50
Breinaalden  6 mm
Stekenproef  41  st en 24 nl zijn 10 cm
Steken  ribbelsteek
Recommended Posts