Ouderwets Breien verzamelt en plaatst op deze pagina gratis breipatronen voor poncho’s. Met deze speciaal geselecteerde breipatronen kun je onder andere poncho’s breien voor mannen, vrouwen, jongens en meisjes.

De poncho’s zijn eigenlijk altijd geschikt voor iedereen en alle leeftijden. Je kunt simpelweg meer of minder breien om de maat aan te passen. Pas de kleuren aan om het mannelijk of vrouwelijk te maken.

Mocht je niet het patroon kunnen vinden kun je altijd gebruik maken van onze zoekfunctie rechts in beeld.

Poncho Breien

Poncho breien voor baby

Met dit leuke breipatroon kun je een poncho breien voor baby. Dit gratis breipatroon is ideaal voor beginners. Voor dit patroon heb je 2 à 3 [...]

Poncho breien met kabels

Met dit gratis breipatroon kun je een poncho breien met kabels en de popcornsteek. Dit is een moeilijk patroon maar levert een prachtig resultaat.

page 1 of 2

Waan jezelf even in Peru met een mooie gebreide poncho in verschillende kleuren. Dit Zuid-Amerikaanse kledingstuk is in de jaren 60 en 70 komen overwaaien en eigenlijk nooit meer weggegaan. Heerlijk voor op het strand in het najaar, voorjaar of een frisse zomeravond.

Een poncho breien levert niet alleen een leuk en veelzijdig kledingstuk op, het is ook nog eens relatief eenvoudig. Een poncho is simpelweg een vierkant stuk stof met een gat in het midden. Natuurlijk zijn er tegenwoordig vele variaties, zoals met een capuchon of pompons.

Poncho Breien

Poncho’s worden door iedereen gedragen, jong en oud, klein en groot of man en vrouw. Met de breipatronen kun je dan eigenlijk ook altijd zelf eindeloos variëren. Pas de kleuren aan om de gebreide poncho voor mannen of vrouwen te maken.

Als je het breien van een grote of kleine poncho beheerst kun je dit zelf altijd omrekenen naar andere afmetingen zodat je ook voor baby’s, kinderen of volwassenen hetzelfde model kunt breien.