Poncho breien voor baby

Met dit gratis patroon kun je een leuke, warme poncho breien voor baby met capuchon. Deze poncho is erg gemakkelijk om over de kleertjes van je baby of kleuter aan te trekken. Ideaal dus als het net iets frisser wordt en je snel iets leuks en warms wilt aantrekken.

Het patroon is van Katia en bij uitstek geschikt voor de beginner. Er wordt in het patroon gebruik gemaakt van eenvoudige technieken. Zelfs goed te doen voor de absolute beginner.

Poncho breien voor babyVoor deze poncho in limegroen is Katia garen Bambi kleurnummer 318 gebruikt. De samenstelling van het garen is 100% polyester.

Let goed op. Het patroon voor deze poncho is in vijf verschillende maten beschreven

  • 3 maanden (a)
  • 6 maanden (b)
  • 12 maanden (c)
  • 18 maanden (d)
  • 24 maanden (e)

Benodigd materiaal voor a en b – twee bollen en voor c, d en e – drie bollen garen van Katia. De hele poncho wordt met naalden nummer 6 gebreid. De gebruikte steek is de ribbelsteek. Deze steek is simpel. Alle steken in alle toeren worden recht gebreid. 

Het is aan te bevelen om eerst een proeflapje te maken.

  • Gebruikte steek: ribbelsteek – Naald nummer 6
  • Nu 11 steken opzetten en 20 naalden breien. Het proeflapje meet nu 10 x 10 centimeter.

Nu kun je aan de slag met de door jouw gekozen maat. Om het je wat makkelijker te maken kun je bijvoorbeeld de gekozen maat markeren. Dat voorkomt in ieder geval vervelende vergissingen.

Let erop dat de poncho wordt gebreid in een enkel deel en je begint bij de onderkant van het voorpand. De muts wordt apart opgezet en later aangenaaid.

Er is veel variatie mogelijk door voor een andere kleur te kiezen. Limegroen is wel een hele leuke hippe kleur. Uw baby/peuter gaat met deze leuke poncho zeker de show stelen. Veel plezier ermee.

Poncho breien voor baby

Maten  3 – 6 – 12 – 18 – 24 maanden
Garen  Katia Bambi
Garen (hoeveelheid)  2 – 3 bollen
Breinaalden  nr 6
Stekenproef  11 st en 20 nld zijn 10 cm
Steken  ribbelsteek
Recent Posts