Ouderwets Breien verzamelt en plaatst op deze pagina gratis breipatronen voor sjaals. Met deze speciaal geselecteerde breipatronen kun je onder andere sjaals breien voor mannen, vrouwen, jongens en meisjes.

De patronen zijn voor verschillende maten en voor verschillende niveaus. Per patroon staat aangegeven voor wie het geschikt is. De meeste patronen zijn voor “iedereen” geschikt door simpelweg de kleur of lengte aan te passen.

Mocht je niet het patroon kunnen vinden kun je altijd gebruik maken van onze zoekfunctie rechts in beeld.

Sjaal Breien

Amerikaanse sjaal breien

Met dit gratis breipatroon kun je een Amerikaanse Sjaal breien Hartstikke eenvoudig met leuk resultaat. Kijk snel voor het hele patroon.

page 1 of 3

Een sjaal breien is vaak één van de eerste dingen die men leert als het op de kunst van het breien aankomt. Of het nu een sjaaltje was voor een knuffeltje of meteen al iets groter het blijft een leuk opstapje.

Hoewel de basis van een sjaal breien erg makkelijk is zijn er honderden variaties te verzinnen om het breien toch een uitdaging te maken. Zo kun je een sjaal arm breien, in meerdere kleuren breien of gewoon lekker in de ribbeslteek.

Vaak zijn sjaals zowel voor mannen als vrouwen geschikt door simpelweg de kleuren aan te passen. Hetzelfde geldt voor volwassenen en kinderen; pas de afmetingen ietwat aan door eerder te stoppen met breien. Of maak een lekker lange gebreide sjaal voor als het koud wordt.

Katia Sjaal Breien

Bijna alle breipatronen voor sjaals zijn geschikt voor beginners omdat deze gebruik maken van eenvoudige steken en vaak gewoon een recht stukje zijn. Sommige patronen zijn wat lastiger, bijvoorbeeld de “oneindige” sjaals die helemaal rond zijn.

Naast het gemak van sjaals breien is de duur van een project vaak ook goed te overzien. Sommige projecten kun je zelfs in een half uur af hebben, ideaal dus als je nog iets leuks nodig hebt om de deur uit te gaan.