Sjaal met fantasiesteek breien van Katia garen

Een heerlijke dikke sjaal die je de hele winter om je heen kunt slaan. Daar zijn wij altijd naar op zoek. Daarom presenteren wij met heel veel plezier dit mooie breipatroon. Hiermee kan je een sjaal met fantasiesteek breien van Katia garen. Voor deze sjaal heb je slechts 2 bollen garen nodig. De steek wordt uitgelegd in het patroon. Toch heb je wel enige ervaring nodig, dus niet heel geschikt voor beginners.

Sjaal met fantasiesteek breien van Katia garen

Maten  170 cm x 22 cm
Breinaalden  nr. 12
Stekenproef  6,5 st en 8 nld in fantasiesteek zijn 10 cm
Steken  fantasiesteek; verdraaide steek; ribbelsteek

Benodigd materiaal

  • Katia Tout de Suite kleur 101: 2 bollen.

Sjaal met fantasiesteek breien van Katia garenDit garen is gemaakt van 80% Acryl en 20% Wol. Dit XL garen is bij uitstek geschikt om sjaals en mutsen te breien. Je kan dit ook goed gebruiken voor accessoires in huis zoals kussens en dekens. 

Wasvoorschrift

Fijne was op maximaal 30 graden, niet in de droogtrommel en liggend in model laten drogen. Indien nodig, lichtjes met een lauwe bout strijken.

De gebruikte steken

  • Verdraaide steek
  • Ribbelsteek
  • Fantasiesteek

In het patroon vind je de uitleg en beschrijving voor de fantasiesteek. Het is handig om deze uit te printen. Dan kan je het beter zien en volgen als je druk bezig bent met breien.

Steekverhouding

  • In Fantasiesteek met Katia Tout de Suite en breinaalden nummer 8.
    • Proeflapje 10×10 cm is 6,5 steken en 8 naalden.

Indien afwijkend, de breinaalden aanpassen.

Uitvoering

Voor het op de juiste manier breien van dit model is het belangrijk de patroonbeschrijving te volgen en de beschrijving zorgvuldig te lezen. Er worden in de patroonbeschrijving erg handige tips gegeven om tot een goed resultaat te komen.

Afwerking

Hiervoor geldt eveneens om de patroonbeschrijving zorgvuldig door te lezen.

Gebruikt garen Aantal  Prijs
Katia Tout de Suite 2  €7,95
Recommended Posts