Katia is een van oorsprong Spaans bedrijf dat 60 jaar geleden is opgericht en nu in heel Europa verkrijgbaar is. Momenteel vind je via Katia brei en haakgaren, patronen, tijdschriften en brei- en haaknaalden.

Katia richt zich specifiek op Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Spanje, Frankrijk, België, Italië en Nederland en is hier veel in winkels te verkrijgen.

Op de website van Katia is elk seizoen een groot aantal patronen te vinden. Er is een groot aanbod van zowel brei- als haakpatronen zodat er voor ieder wat wils is. De patronen blinken uit in creativiteit en leveren altijd een prachtig eindresultaat. Naast de gratis patronen kun je de vele tijdschriften raadplegen voor nieuwe patronen. De tijdschriften zijn zowel via de website als in wolwinkels verkrijgbaar.

Naast de patronen en garen biedt Katia ook video’s aan waarin de beginselen van haken en breien worden uitgelegd. Daarnaast zijn er video’s te zien die een compleet project behandelen. Zo kun je “samen met” Katia jouw project afmaken en voor eventuele vragen ook bij hen terecht.

De garens van Katia zijn zowel voor haken als breien geschikt en daarnaast is er ook een speciale Amigurumi collectie. Dit maakt het kiezen van het juiste garen een stuk makkelijker. De collectie van Katia wordt elk seizoen (herfst/winter en lente/zomer) vernieuwd zodat je altijd mooie nieuwe garen hebt om mee te werken.

De garens zijn gemaakt van onder andere wol, katoen, merino, acryl en blends van de verschillende grondstoffen. Daarnaast is er een enorme verscheidenheid in zowel dikte, lengte, kleur en gewicht van de garen. Hierdoor zul je voor werkelijk elk project een mooi garen kunnen vinden.

Enkele favoriete Katia garens

Enkele breipatronen van Katia