Ouderwets Breien verzamelt en plaatst op deze pagina gratis breipatronen voor dekens. Met deze speciaal geselecteerde breipatronen kun je de lekkerste dekens breien voor binnen of buiten.

De patronen zijn voor verschillende maten en voor verschillende niveaus. Kijk bij het patroon welke maat en moeilijkheidsgraad erbij horen.

Mocht je niet het patroon kunnen vinden kun je altijd gebruik maken van onze zoekfunctie rechts in beeld.

Deken Breien

Katia Deken Breipatroon

Met dit katia deken breipatroon maken zelfs beginners een geweldige zachte deken in mum van tijd. Met 10 bollen love wool en wat tijd brei je [...]

Katia Omslagdoek Breien

Hoe moet je een omslagdoek breien? Met dit eenvoudige patroon voor beginners leer je een mooie omslagdoek breien met 1 bol Katia garen.

page 1 of 2

Heerlijk onder de wol kruipen van je eigen gebreide dekentje. Of lekker in de tuin of op het strand zitten met geliefde onder een dekentje. Of gewoon lekker op de bank onder een warme deken knuffelen.

Op deze pagina vind je de allerleukste patronen waarmee je een deken breien kunt. Of je nu op zoek bent naar een klein dekentje voor een baby, of gewoon een lekker dikke deken voor op de bank hier vind je het.

Als je een deken gaat breien moet je goed op het breigaren letten. Afhankelijk van waar je het dekentje allemaal mee naar toe wilt nemen zul je stevig dik garen nodig hebben. Voor kleine kinderen en in huis kun je beter voor een zacht garen kiezen. Vraag bij jouw favoriete wolwinkel naar de mogelijkheden.

O-Wool Breipatronen: Deken

Een deken breien is veel werk, heel veel werk. Daarom geldt nog altijd “bezint eer gij begint” anders eindig je met een halve deken. Daarnaast zul je voor grotere dekens erg veel wol nodig hebben. Probeer daarom ook eens een deken met restjes te breien.