Ouderwets Breien verzamelt en plaatst op deze pagina gratis breipatronen voor vesten Met deze speciaal geselecteerde breipatronen kun je onder andere een vest breien voor mannen, vrouwen, jongens en meisjes.

De patronen zijn voor verschillende maten en voor verschillende niveaus. Per patroon staat aangegeven voor wie het geschikt is.

Mocht je niet het patroon kunnen vinden kun je altijd gebruik maken van onze zoekfunctie rechts in beeld.

Breipatroon Vest

Vest breien met sjaalkraag

Met dit gratis breipatroon kan je een mooi vest breien met sjaalkraag. Voor dit patroon heb je Drops Lima van Garnstudio nodig. Geschikt voor [...]

page 1 of 4

Naast de bekende visserstruien zijn zelfgebreide vesten één van de leukste en ook wel uitdagende kledingstukken om te breien. Of je nu kiest voor een lekker dik wollen wintervest of een dunner zomervest het blijft genieten om een project te voltooien.

Een breipatroon vest bestaat meestal uit vier of vijf onderdelen: voorpand (één of twee delen), achterpand en twee mouwen. Mouwen breien is al een hele kunst; laat staan twee in spiegelbeeld. In de breipatronen staat meestal maar één mouw vermeld en je moet dit zelf in je hoofd spiegelen om de andere mouw te breien.

Breipatroon Vest

Het voorpand is vaak het moeilijkst, omdat daar ook nog een bies voor de knopen bij moet komen. In dat geval bestaat het voorpand uit twee delen die ook weer in spiegelbeeld gebreid moeten worden. Daarbij moeten er soms nog zakken op of in gebreid worden.

Het achterpand is een stuk eenvoudiger omdat die een redelijke recht of eventueel taps toelopend stuk stof moet worden. Hierbij moet natuurlijk wel rekening gehouden worden met de kraag en mouwen.

Alle afzonderlijke delen moeten uiteindelijk nog aan elkaar bevestigd worden. Enige ervaring met naaien is dus ook vereist.

Al met al is een breipatroon vest dus zeker niet geschikt voor beginners en zelf gevorderde breisters zullen voldoende uitdaging vinden in de patronen.