Mouwloos damesvest breien

Nu het buiten weer kouder begint te worden, is het fijn om laagjes te dragen. Dit vest is ideaal voor de winter. Je kunt het makkelijk over iets anders aantrekken. Het garen is Polar van Katia dat heel zacht is en zich goed leent voor dit breiwerk. Als je nog nooit eerder een vest hebt gebreid, is dit ook zeker een aanrader. Je hebt maar 1 steek nodig en het niveau is voor beginners.

Mouwloos damesvest breien

Maten  38/40 – 42/44 – 46/48
Breinaalden  nr 8
Stekenproef  9 st en 12 nld in tricotsteek zijn 10 cm
Steken  tricotsteek; platte kantsteek

Benodigd materiaal:

  • Katia Polar kleur 80: 6 – 7 – 7 bollen garen

Mouwloos damesvest breienElke bol weegt 100 gram en heeft een lengte van 60 meter. Dit is een stevig garen waarvoor je dus naald 7 of 8 nodig hebt. Voor dit breipatroon gebruik je naald nummer 8. 

Dit is een speciaal garen dat knopen kan bevatten. Lees de beschrijving goed hoe je hiermee om moet gaan. Of, vraag ernaar bij jouw favoriete wolwinkel.

Wasvoorschrift:

Fijne was op maximaal 30 graden, niet in de droogtrommel en liggend in model laten drogen. Indien nodig, lichtjes met een lauwe bout strijken.

De gebruikte steken:

  • Tricotsteek
  • Platte kantsteek voor de naad

Het patroon van het vest bestaat uit een rugpand en voorpand (linker en rechter).

Steekverhouding:

  • In Tricotsteek met Katia Polar en breinaalden nummer 8.
    • Proeflapje 10×10 cm is 9 steken en 12 naalden.

Indien afwijkend, de breinaalden aanpassen.

Uitvoering:

Voor het op de juiste manier breien van dit model is het belangrijk de patroonbeschrijving te volgen en de beschrijving zorgvuldig te lezen. Er worden in de patroonbeschrijving erg handige tips gegeven om tot een goed resultaat te komen. Let goed op de beschreven, verschillende maten.

Afwerking:

Hiervoor geldt eveneens om de patroonbeschrijving zorgvuldig door te lezen.

Heel veel plezier met het breien van dit prachtige vest. Dit is een ideaal vest voor de winter maar kan ook zeker nog in de lente gedragen worden. Als je andere kleuren wilt gebruiken, kan dat natuurlijk. Wij raden wel aan hetzelfde garen te gebruiken.

Gebruikt garen Aantal  Prijs
Katia Polar 6 – 7 – 7  €8,95
Recommended Posts