Ideale capuchontrui breien voor thuis op de bank

Thuis hebben we het liefst een te grote, warme capuchontrui aan. Met een lekker kopje thee erbij. Daarom zijn we zo blij met dit breipatroon. Hiermee kan je een mooie capuchontrui breien voor thuis op de bank. Wij breien deze sowieso een maatje groter. Omdat dat zo lekker zit. Voor deze trui heb je 7 tot 9 bollen Katia Polar garen nodig. Dat is van zichzelf al heerlijk zacht.

Ideale capuchontrui breien voor thuis op de bank

Maten  38/40 – 42/44 – 46/48 – 50/52
Breinaalden  8
Stekenproef  8 st en 10 nld in tricotsteek zijn 10 cm
Steken  tricotsteek

Benodigd materiaal

  • Katia Polar: 7 – 7 – 8 – 9 bollen garen.

Ideale capuchontrui breien voor thuis op de bankKatia Polar is gemaakt van 100% polyester. Daarom is het heerlijk zacht en warm. Maar als je niet goed tegen polyester kan, moet je dit garen vooral niet gebruiken. Let ook op met kaarsjes en ander vuur natuurlijk!

Wasvoorschrift

Fijne was op maximaal 30 graden, niet in de droogtrommel en liggend in model laten drogen. Indien nodig, lichtjes met een lauwe bout strijken.

De gebruikte steken

  • Tricotsteek
  • Stiksteek

Het patroon van het vest bestaat uit een rugpand, voorpand, mouwpand en de capuchon. Je vindt de panden onderaan het breipatroon.

Steekverhouding

  • In Tricotsteek met Katia Polar en breinaalden nummer 8.
    • Proeflapje 10×10 cm is 8 steken en 10 naalden.

Indien afwijkend, de breinaalden aanpassen.

Uitvoering

Voor het op de juiste manier breien van dit model is het belangrijk de patroonbeschrijving te volgen en de beschrijving zorgvuldig te lezen.

Er worden in de patroonbeschrijving erg handige tips gegeven om tot een goed resultaat te komen. Let goed op de beschreven, verschillende maten.

Afwerking

Hiervoor geldt eveneens om de patroonbeschrijving zorgvuldig door te lezen.

Gebruikt garen Aantal  Prijs
Katia Polar 7 – 7 – 8 – 9  €8,95
Recommended Posts