Ouderwets Breien verzamelt en plaatst op deze pagina gratis baby breipatronen. Met deze speciaal geselecteerde breipatronen kun je onder andere kruippakjes, mutsjes, slofjes, spencers, omslagdoeken en nog veel meer leuks breien.

De patronen zijn voor verschillende maten en voor verschillende niveaus. Per patroon staat aangegeven voor welke maten en leeftijd het geschikt is.

Mocht je niet het patroon kunnen vinden kun je altijd gebruik maken van onze zoekfunctie rechts in beeld.

Breipatronen Baby

Poncho breien voor baby

Met dit leuke breipatroon kun je een poncho breien voor baby. Dit gratis breipatroon is ideaal voor beginners. Voor dit patroon heb je 2 à 3 bollen nodig.

page 1 of 4

Onder breipatronen baby worden patronen verstaan voor kinderen tot 12 maanden oud. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er in de patroonbeschrijving ook grotere maten zijn opgenomen, bijvoorbeeld tot 24 maanden oud.

Breipatronen voor baby’s zijn niet alleen heel erg leuk om zelf te breien maar ook om te geven. Wat is er immers leuker dan een (klein)kind een op maat gemaakt kruippakje te geven? Daar kun je nog jarenlang plezier van hebben als de oude fotoboeken tijdens feest- en familiedagen tevoorschijn komen.

Phildar Muts en Kruippakje Breien

Daarnaast zijn baby breipatronen een goede vingeroefening voor moeilijkere en grotere patronen. Je leert in het klein breien en de opgedane kennis kun je toepassen op grotere projecten in de toekomst. Sommige patronen kun je zelfs helemaal overnemen. Denk bijvoorbeeld aan mutsen en hemden. Als je deze in het klein kunt breien kun je die ook groter maken.

Bij het kiezen van breigaren voor baby patronen is het belangrijk op te letten dat het lekker zacht is en natuurlijk makkelijk te wassen is. Kriebelige wol of stug katoen zijn natuurlijk minder geschikt dan zacht katoen. Vraag bij jouw favoriete wolwinkel naar het juiste garen voor deze breiwerkjes als je er niet uitkomt.