Ouderwets Breien verzamelt en plaatst op deze pagina gratis kinderen breipatronen. Met deze speciaal geselecteerde breipatronen kun je onder andere truien, mutsen, wanten, sokken en nog veel meer leuks breien.

De patronen zijn meestal voor jongens en meisjes hetzelfde, alleen de kleuren en eventueel maten moeten dan aangepast worden. Er zijn geschikte patronen voor zowel beginners als gevorderden.

Mocht je niet het patroon kunnen vinden kun je altijd gebruik maken van onze zoekfunctie rechts in beeld.

Kinder Breipatronen

Noorse meisjestrui breien

Een gratis breipatroon waarmee je een Noorse meisjestrui breien kan. Voor dit patroon heb je Drops Lima garen nodig. Geschikt voor beginners.

page 1 of 3

Onder kinder breipatronen worden alle patronen voor jongens en meisjes verstaan van ongeveer 1 tot 18 jaar oud. De meeste patronen zijn door deze ruime groep meestal niet voor alle leeftijden geschikt maar een deel ervan. Bijvoorbeeld alleen voor peuters, kleuters of tieners.

Kijk daarom altijd goed naar het patroon voor de maten en naar de hoeveelheid gebruikt breigaren. Als één van de twee danig afwijkt van eerdere projecten zul je waarschijnlijk niet de juiste maat hebben.

Phildar trui voor jongens breien

Het leuke van kinderbreipatronen is dat je een (klein)kind kunt blij maken met die unieke trui, muts of sjaal die altijd al op het verlanglijstje stond. Daarnaast zijn de patronen vaak een goed opstapje naar soortgelijke projecten voor volwassenen.

Het niveau voor de kinder breipatronen loopt erg uiteen; van heel eenvoudig tot zeer moeilijk. Bij elk patroon wordt geprobeerd een advies te plaatsen voor het niveau zodat je een goed beeld krijgt. Neem toch altijd het patroon eerst goed door en kijk of je bekend bent met alle breisteken en technieken. Een beetje uitdaging is natuurlijk niet erg maar het moet wel lukken.