Ouderwets Breien verzamelt en plaatst op deze pagina gratis knuffels breipatronen. Met deze speciaal geselecteerde breipatronen kun je onder andere beren, kikkers en nog veel meer leuks breien.

Er zijn patronen voor verschillende niveaus, van beginner tot gevorderd. De knuffels zijn niet alleen leuk voor de eigen (klein)kinderen maar ook leuk als cadeautje.

Mocht je niet het patroon kunnen vinden kun je altijd gebruik maken van onze zoekfunctie rechts in beeld.

Knuffels Breien

Knuffelkonijn breien

Met dit patroon kun je een knuffelkonijn breien van ongeveer 50 centimeter. Dit is een makkelijk patroon en geschikt voor alle niveaus.

Knuffel kat breien

Met dit gratis breipatroon ga je een knuffel kat breien met Phildar garen. Het is goed te doen voor beginners en maakt een leuk cadeautje om te geven.

Kuiken Kussen Breien

Met dit patroon van Phildar ga je een kuiken kussen breien. Hartstikke leuk om te doen voor Pasen of anders gewoon door het jaar heen.

Knuffel Aap Breien

Hoe moet je een knuffel aap breien? Met die geweldige patroon van Phildar brei je een leuk aapje. Kijk snel verder voor het breipatroon!

page 1 of 2

Wat is er nu leuker dan zelf knuffels breien en de (klein)kinderen blij maken? Door zelf knuffels te breien kun je persoonlijke cadeautjes geven die jarenlang meegaan en een blijvende herinnering opleveren. Op die manier zul je altijd het leukste cadeau geven op elke verjaardag of baby shower!

Helaas is knuffels breien niet voor iedereen, het niveau ligt doorgaans behoorlijk hoog. Je moet vaak in het rond breien, samenbreien, meerderen, minderen en tegelijk ook nog de knuffel vullen. Het is daarom aan te raden met eenvoudige kleine knuffeltjes te beginnen, zoals deze fair isle muisjes.

Knuffels Breien

Als je eenmaal de slag te pakken hebt en alle technieken beheerst zul je merken dat er niet genoeg patronen voor knuffels te vinden zijn. Daarom wordt geprobeerd op deze pagina regelmatig nieuwe, leuke en uitdagende breipatronen te plaatsen. Gelukkig kun je door te spelen met kleuren genoeg variatie in de werkjes aanbrengen; kies eens voor een felgroene kleur of paars.

Let er bij het maken van knuffels altijd op dat je lekker zacht en stevig garen gebruikt. Het moet eventueel ook in de was kunnen. Bedenk daarbij ook voor welke leeftijd het knuffeltje bedoeld is. Als het knuffeltje voor een baby bedoeld is, zijn die kraaloogjes misschien niet zo’n goed idee. Kies dan voor bijvoorbeeld geborduurde oogjes.