Knuffelkonijn breien

Met de feestdagen in aantocht zijn breipatronen om knuffels te maken natuurlijk altijd welkom. Met dit patroon kun je een knuffelkonijn breien. Dit leuke konijntje wordt ongeveer 50 cm groot inclusief de oortjes. Met dit patroon maak je gegarandeerd het nieuwe lievelingsknuffeltje!

Omdat het patroon van Garnstudio is, wordt er gebruik gemaakt van DROPS garen. Als je wilt kun je ook ander garen gebruiken. Let dan goed op de stekenproef.

GA NU ONLINE WOL KOPEN!

Knuffelkonijn breien

Maten  50 cm
Garen  Drops Brushed Alpaca Silk & Drops Baby Merino
Breinaalden  2 mm zonder knop
Stekenproef  24 st en 48 nld in ribbelsteek zijn 10 cm
Steken  ribbelsteek; tricotsteek

Knuffelkonijn breienDit is een vrij makkelijk patroon en dus geschikt voor alle niveaus. Dit is ook een leuk patroon om met de (klein)kinderen samen te maken. Een eerste brei projectje!

Het konijntje wordt vanaf de onderkant gebreid in twee delen. Je breit dus de voor- en achterkant. Tot slot worden beide helften aan elkaar gezet.

Met behulp van de oogjes, neus en mond wordt duidelijk wat de voorkant is. Daarnaast zijn de oren aan de voorkant roze in plaats van wit.

Als je een andere kleur wilt gebruiken kan dat natuurlijk ook. Het is ook leuk om de kinderen allemaal een eigen kleur te laten kiezen. Dan heeft iedereen een uniek konijntje.

Let wel goed op, het patroon is al wat ouder en het garen dat bovenaan staat wordt niet meer geleverd. Misschien heeft jouw winkel nog dat garen liggen. Gebruik anders het alternatieve garen (Brushed Alpaca Silk en Baby Merino) of een ander garen.

Als je binnen Drops garens wilt wisselen, kies dan een garen uit dezelfde garengroep. Dan kun je vrijwel altijd zo wisselen. Brei natuurlijk wel voor de zekerheid nog een proeflapje.

Beide gebruikte garens zitten in garen groep A van Drops. Zorg dus dat je in die groep een ander garen uitzoekt. Of als je een heel ander merk kiest, zorg dan dat het proeflapje hetzelfde is.

Garen Prijs
Drops Baby Merino Uni Colour (50 gr) €3,35  Bestel nu*
Drops Baby Merino Mix (50 gr) €3,35  Bestel nu*

*De garens worden verkocht op OuderwetsGaren.nl waar wij garens verkopen. Dus je bestelt gewoon vertrouwd via ons, maar dan op een andere website.

Recommended Posts