Ouderwets Breien verzamelt en plaatst op deze pagina gratis breipatronen voor kussens. Met deze speciaal geselecteerde breipatronen kun je een kussen breien in de leukste vormen en kleuren.

De patronen zijn vrijwel allemaal geschikt voor beginners maar blijven ook erg leuk voor gevorderden. In elk patroon staat het niveau aangegeven.

Mocht je niet het patroon kunnen vinden kun je altijd gebruik maken van onze zoekfunctie rechts in beeld.

Kussen Breien

Kussen breien met kabels

Met dit patroon kun je een kussen breien met kabels. Naast breien komt er ook een klein beetje haken aan te pas. Leuk dus als gevorderd project.

Kuiken Kussen Breien

Met dit patroon van Phildar ga je een kuiken kussen breien. Hartstikke leuk om te doen voor Pasen of anders gewoon door het jaar heen.

Lekker zachte, warme kussens breien blijft een genot in de winter. Een huis vol gebreide kussens in de woonkamer, slaapkamer en waar dan ook ziet er meteen gezellig uit. Droom lekker weg op de bank omringd door je eigen gebreide kussens. Ga lekker breien terwijl je op je eigen kussentje zit!

Daarom vinden het geweldig; een kussen breien. Op deze pagina vind je dan ook de leukste breipatronen om die heerlijke zachte kussens te kunnen breien. Van gewoon vierkant, tot kabelpatronen en in de vorm van een kuiken.

Monomoka Kussen Breien

Een kussen breien is net als een poef breien redelijk eenvoudig. Je breit een stuk stof, vaak vierkant dat je aan elkaar naait. Vervolgens vul je deze op met vulling of een bestaand kussen. Makkelijk toch?

Voor het breigaren van de kussens kun je natuurlijk lekker zachte garens kiezen, maar kies ook eens voor een dik ruw katoen. Heerlijk voor buiten in te tuin of op het strand. Vraag bij je favoriete wolwinkel naar het beste garen dat eventueel ook langer buiten kan blijven.