Wees niet te streng voor jezelf

Wees niet te strengWaarschijnlijk heeft iedereen er last van, als je iets maakt wil je dat het er goed uit ziet. Dat het klopt en mooi is. Met breien is dat niet anders. Hoe vaak gebeurt het niet dat de ene mouw een paar centimeter korter is dan de ander? Of dat je onbedoeld een aantal steken losser hebt gebreid waardoor dat deel uitzakt? Het overkomt iedereen, maar wees niet te streng voor jezelf!

Het leuke van handwerk is dat het zelfgemaakt is. Als tien mensen hetzelfde patroon gebruiken zullen de resultaten allemaal net iets anders zijn. Dat is nu net wat het leuk maakt. Bij handwerken horen kleine foutjes, dat laat juist zien dat het handwerk is. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je een hele lange en een hele korte mouw hebt. Tenzij dat de “look” is waar je voor gaat.

Als jijzelf, of iemand anders, een perfect product wilt dan kun je kiezen voor spullen die in een fabriek zijn gemaakt. Dan weet je zeker dat alles er precies hetzelfde uitkomt. Hoewel ook daar weleens foutjes in sluipen, zeker bij wollen kleding. Maar als jij lekker aan het breien bent voor jezelf of een ander maakt het niet uit. Het is natuurlijk fantastisch als je een trui breit die zo mooi is dat mensen denken dat die uit de winkel komt. Maar het is net zo leuk als mensen zien dat er iemand is die de moeite heeft genomen urenlang voor jou een trui te breien.

Maak jij weleens fouten in je breiwerk? Herstel je deze altijd of laat je kleine schoonheidsfoutjes zitten? Laat het ons weten in de reacties!

 

Recent Posts