Ouderwets Breien verzamelt en plaatst op deze pagina gratis breipatronen voor truien. Met deze speciaal geselecteerde breipatronen kun je onder andere truien breien met strepen, als polo, voor de zomer- en wintermaanden.

De patronen zijn voor verschillende maten en voor verschillende niveaus. Per patroon staat aangegeven voor wie het geschikt is.

Mocht je niet het patroon kunnen vinden kun je altijd gebruik maken van onze zoekfunctie rechts in beeld.

Trui Breien

Wie kan zich niet die lekkere, maar waarschijnlijk toch kriebelende trui herinneren van oma? Sommigen wilden die wollen trui absoluut niet aan, anderen wilden niets liever aan. Hoe dan ook roept een zelf gebreide wollen trui bij iedereen herinneren op.

Daarom is het leuk om jezelf een trui te breien of om het voor een ander te doen en hen die leuke herinneringen te geven. Tegenwoordig kriebelt de wol allang niet meer en anders kun je ook gewoon een mooi katoen gebruiken. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

Gele trui breien

Het leuke is dat een trui op zoveel manieren en met zoveel technieken te breien valt dat er voor iedereen wel een nieuw of onbekend breipatroon tussen zit. Of je nu kiest voor een mooi kabelpatroon, jacquard, fair isle of gewoon een streepjes patroon elke trui is uniek.

Een trui breien is door de gebruikte technieken vaak niet geschikt voor absolute beginners. Het werken met verschillende panden en technieken zal snel wat frustratie oproepen en dan eindigt het onaf in de mand. Lees daarom altijd eerst het hele breipatroon goed door.