Je raadt nooit wat je met deze 3D printer kunt!

Met de komst van 3D printers zagen we al dat er van alles mogelijk was, bijvoorbeeld legoblokjes printen en zelf een pizza. Dat de mogelijkheden bijna eindeloos zijn mag duidelijk wezen. Maar nu is er ook voor de breiers een 3D printer ontwikkeld! Met het project OpenKnit wordt het straks voor iedereen mogelijk om zelf kleding te printen. In zijn of haar eigen woonkamer, maar ook leuk voor kledingwinkels of andere hobbywinkels. Wederom, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Het is natuurlijk geen breien zoals we dat gewend zijn met breinaalden. Maar het is natuurlijk erg leuk om te zien. In deze video kun je zien wat er allemaal mogelijk is, daarin laat de maker enkele producten zien die hij gebreid geprint heeft:

In de volgende video wordt alles nog eens uitgebreid toegelicht:

Om zo’n printer in huis te krijgen zul je nog even moeten wachten. Je hebt in ieder geval een aantal dingen nodig, de printer zelf, software om te printen en natuurlijk de juiste ontwerpen om te kunnen printen. Binnenkort worden de blauwdrukken en lijst met onderdelen voor de printer online geplaatst, tot die tijd kun je hier terecht. Het is allemaal erg technisch, dus kun je misschien beter iemand vinden die er eentje heeft staan šŸ˜‰

Wij kunnen in ieder geval niet wachten om zo’n printer in het echt te zien werken! Wat vinden jullie ervan? Laat het ons weten via onze Facebook pagina.

Recommended Posts