Ouderwets Breien verzamelt en plaatst op deze pagina gratis dames breipatronen. Met deze speciaal geselecteerde breipatronen kun je onder andere topjes, cols, mutsen, truien, vesten en nog veel meer leuks breien.

De patronen zijn voor verschillende maten en voor verschillende niveaus. Per patroon staat aangegeven voor welke maten het geschikt is.

Mocht je niet het patroon kunnen vinden kun je altijd gebruik maken van onze zoekfunctie rechts in beeld.

Breipatronen Dames

Onder breipatronen dames worden alle patronen verstaan voor dames vanaf 18 jaar. Per patroon staat altijd aangegeven voor welke maten het geschikt is. Hierbij wordt wisselend gebruik gemaakt van centimeters en small/medium/etc..

Het blijft daarom altijd belangrijk om goed te kijken naar de hoeveelheid breigaren en het patroon; bedenk of de voorgestelde maat wel jouw gewenste maat wordt. Sommige dames breipatronen zijn namelijk internationaal en deze willen weleens kleiner vallen.

Breipatronen Dames

Ouderwets Breien selecteert met grote zorg patronen voor dames die niet per se ouderwets zijn maar op ouderwetse wijze gemaakt worden. Daarom vind je bij ons niet alleen patronen voor een dikke wintertrui, maar ook mutsen in felle kleuren, zomerse topjes en warme omslagdoeken. Hierbij wordt altijd gezocht naar een leuke combinatie van nieuw en oud.

Het niveau voor de breipatronen loopt erg uiteen; van heel eenvoudig tot vergevorderd. Over het algemeen geldt dat mutsen, sjaals en omslagdoeken relatief eenvoudig te breien zijn. Vesten en truien daarentegen zijn meestal voor gevorderde breisters bedoeld. Lees daarom altijd eerst het hele patroon goed door zodat je zeker weet of het patroon niet te moeilijk is.