Ouderwets Breien verzamelt en plaatst op deze pagina gratis heren breipatronen. Met deze speciaal geselecteerde breipatronen kun je onder andere truien, mutsen, vesten en nog veel meer leuks breien.

De patronen zijn voor verschillende maten en voor verschillende niveaus. Per patroon staat aangegeven voor welke maten het geschikt is.

Mocht je niet het patroon kunnen vinden kun je altijd gebruik maken van onze zoekfunctie rechts in beeld.

Heren Breipatronen

page 1 of 2

Onder heren breipatronen worden patronen verstaan die voor mannen vanaf 18 jaar bedoeld zijn. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat jongvolwassenen ook de kledingstukken passen die onder deze categorie vallen.

Let daarom altijd goed op de genoemde maten en de hoeveelheid gebruikt breigaren. Als deze afmetingen en hoeveelheid erg afwijken van wat je gewend bent zal het patroon misschien niet de gewenste maat krijgen.

Twee mannen breien lekker samen

Het aantal breipatronen dat exclusief voor mannen wordt aangeboden is redelijk klein. Het is daarom extra lastig zoeken naar patronen die leuk genoeg zijn met jullie te delen.

Vaak zijn patronen ook voor zowel mannen als vrouwen geschikt, zoals sjaals, mutsen of handschoenen. Simpelweg de kleur aanpassen maakt het patroon dan mannelijk. Schroom daarom niet zelf bestaande patronen naar wens aan te passen!