Babytrui breien voor 3 tot 6 maanden

Babykleertjes breien blijft één van de leukste dingen om te doen. Iedereen wordt er blij van. Zo’n hummeltje in jouw laatste werk is ook altijd fantastisch om te zien. Deze babytrui breien voor 3 tot 6 maanden is ook nog eens lekker makkelijk. Er zijn een paar haaksteken nodig, maar dat is voor de knoopjes. Dus als dat je tegen staat, kan je het geheel ook gewoon sluiten en het haken overslaan.

Babytrui breien voor 3 tot 6 maanden

Maten  3 – 6 maanden
Breinaalden  nr 4
Stekenproef  24 st en 32 nld in tricotsteek zijn 10 cm
Steken  tricotsteek; lossen; halve vasten

Benodigd materiaal

  • Katia Alpaquina kleur 300 1 streng.

Babytrui breien voor 3 tot 6 maandenAlpaquina garen wordt gemaakt van 75% Alpaca Superfine en 25% polyamide. Het fijne aan dit garen is dat het een extra behandeling heeft gekregen. Daardoor kan je dit garen goed wassen en is het dus ook ideaal voor babykleding.

Wasvoorschrift

Fijne was op maximaal 30 graden, niet in de droogtrommel en liggend in model laten drogen. Indien nodig, lichtjes met een lauwe bout strijken.

De gebruikte steken

  • Tricotsteek
  • Lossen
  • Halve vasten
  • Platte kantsteek

Het patroon bestaat uit een voor- en achterpand en de mouwen. De voor- en achterkant zijn hetzelfde net als de mouwen. Je moet wel goed opletten bij het voorpand want daar moet de hals in gebreid worden.

Overige techniek

Om de lusjes te maken, moet je een paar haaksteekjes doen. Je kan dit natuurlijk ook gewoon op jouw eigen manier doen. Of dit stukje overslaan en de mouw dichtbreien.

Steekverhouding

  • In Ribbelsteek met Alpaquina en breinaalden nummer 4.
    • Proeflapje 10×10 cm is 24 steken en 32 naalden.

Indien afwijkend, de breinaalden aanpassen.

Uitvoering

Voor het op de juiste manier breien van dit model is het belangrijk de patroonbeschrijving te volgen en de beschrijving zorgvuldig te lezen.

Er worden in de patroonbeschrijving erg handige tips gegeven om tot een goed resultaat te komen. Let goed op het spiegelen en de hals breien.

Afwerking

Hiervoor geldt eveneens om de patroonbeschrijving zorgvuldig door te lezen.

Gebruikt garen Aantal  Prijs
Katia Alpaquina 1  €14,95
Recent Posts