Colsjaal breien met knoopsluiting

Met dit gratis patroon kun je een leuke, warme colsjaal breien met knoopsluiting. Een leuke bezigheid nu de dagen weer korter worden. Deze gebreide col is ook leuk om cadeau te geven tijdens de komende feestdagen. Kies dan voor een andere kleur, bijvoorbeeld rood of groen.

Het patroon is van Katia en heel erg geschikt voor de beginner. Het is tevens een mooi opstapje om met knopen te leren werken. Ideaal dus als je een vest nog niet aandurft.

Colsjaal breien met KnoopsluitingVoor deze colsjaal heb je slechts 1 bol garen nodig, 1 mooie grote knoop en breinaalden nummer 15. Hier wordt ARTICO kleurnummer 32 gebruikt. Dit is een 100% acryl garen wat lekker warm is in de winter. Artico is een fijn garen waarmee je ook een colsjaal met een kabel kunt breien.

De hele colsjaal wordt in boordsteek 1×1 gebreid. Het is altijd verstandig om een proeflapje te breien en wel als volgt:

  • Gebruikte steek: boordsteek 1×1
  • Naald nummer 15
  • Nu 10 steken opzetten en 10 naalden breien.
  • Het proeflapje meet nu 10 x 10 cm.

Voor de definitieve uitvoering zetten we 29 steken op en breien in boordsteek 1×1. Op het einde van de bol worden alle steken losjes afgekant.

Voor de afwerking wordt de knoop in het midden van het begin van het werk genaaid. Als knoopsgat wordt een steek van de boordsteek gebruikt.

De mogelijkheden voor deze colsjaal zijn onuitputtelijk door het gebruik van andere kleuren en te kiezen voor bijzondere knopen. Je kunt voor stoer, klassiek of feestelijk gaan.

Colsjaal breien met knoopsluiting

Maten  Eén maat
Garen  Katia Artico
Garen (hoeveelheid)  1 bol
Garen (kosten)  € 7,95
Breinaalden  nr 15
Stekenproef  10 st en 10 nld in boordsteek zijn 10 cm
Steken  boordsteek 1×1
Recommended Posts