Katia Sjaal in Tricolor

Voor deze geweldige Katia sjaal zijn drie bollen Love Wool nodig. Het leukste is natuurlijk om drie verschillende kleuren te gebruiken, maar het kan ook in dezelfde kleur.

De gebruikte steken zijn uitgelegd in het patroon, het is voor zowel beginners als gevorderden geschikt. Enige ervaring in het volgen van een teltekening is wel vereist.

GA NU ONLINE WOL KOPEN!
Maten  één maat
Garen  Katia Love Wool
Breinaalden  nr 12
Stekenproef  6 st en 12 nld in tricotsteek zijn 10 cm
Steken  tricotsteek; ribbelsteek

Katia Sjaal in Tricolor

Katia Sjaal BreienDe Katia Sjaal is een kraagsjaal, de uiteinden worden dus aan elkaar genaaid. Hierdoor is het dus niet een erg lange sjaal en zit deze altijd lekker.

Voor deze sjaal heb je drie bollen Katia Love Wool nodig. Er is gekozen voor drie verschillende kleuren: beige, blauw en mosterd. Je kunt natuurlijk ook de sjaal in één kleur breien of drie compleet andere kleuren kiezen. Net wat je wilt.

De stekenproef voor deze sjaal is 6 steken en 12 naalden met breinaalden nummer 12 zijn gelijk aan 10 bij 10 centimeter. Als je Love Wool gebruikt, zou het sowieso moeten kloppen. Brei voor de zekerheid toch een proeflapje. Dan weet je zeker dat het klopt.

Als je een ander garen kiest, zorg dan dat het proeflapje hetzelfde is. Door grotere of kleinere breinaalden te nemen kun je zorgen dat het proeflapje beter past. Zorg er wel voor dat deze echt hetzelfde is.

In het patroon moet je werken met de ribbelsteek. Daarnaast is er nog een streepsteek en een fantasiesteek. Beide steken zijn eigenlijk een combinatie van beginners technieken. Je hoeft dus geen echte nieuwe steken te leren breien.

Garen Prijs
 Katia Love Wool (1 bol)  € 8,60  Bestel nu*

*De garens worden verkocht op OuderwetsGaren.nl waar wij garens verkopen. Dus je bestelt gewoon vertrouwd via ons, maar dan op een andere website.

Recommended Posts