Colsjaal met capuchon breien

Met dit leuke patroon kun je een colsjaal met capuchon breien. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de colsjaal te breien. Deze colsjaal met capuchon is heerlijk voor in de winter of als het nog fris is. Dit breipatroon is erg eenvoudig en uitermate geschikt voor beginners. Je breit eigenlijk twee rechthoeken die je vervolgens vastmaakt.

Voor dit patroon is gekozen voor Love Wool van Katia. Dit is een heerlijk zacht garen van scheerwol en Alpaca. Helaas is het alleen geschikt voor de handwas.

GA NU ONLINE WOL KOPEN!
Maten  één maat
Garen  Katia Love Wool
Breinaalden  nr 15
Stekenproef  8 st en 14 nld in tricotsteek zijn 10 cm
Steken  tricotsteek; ribbelsteek

Colsjaal met capuchon breien

Colsjaal met capuchon breienOm deze colsjaal te kunnen breien moet je de ribbelsteek en tricotsteek beheersen. Dit zijn de twee basissteken die iedereen bekend zullen zijn. Kijk eventueel bij Leren Breien voor meer informatie over deze steken.

Katia Love Wool is een heerlijk garen van 85% scheerwol en 15% alpaca. Dat maakt het lekker zacht en het breit ook fijn. De draad is vrij groot en stevig waardoor deze ideaal is voor beginners.

Het proeflapje is 8 st en 15 nld met breinaald nummer 15 zijn 10 bij 10 cm. Als Katia Love Wool gebruikt zou dit meteen moeten kloppen. Brei toch voor de zekerheid een proeflapje. Als het niet klopt, pas dan de breinaald aan. Ga niet losser of strakker breien.

Als je een ander garen wilt gebruiken, zorg dan dat het proeflapje hetzelfde is. Dan kun je dat garen gewoon gebruiken. Je kunt er eventueel voor kiezen om bijvoorbeeld twee draden tegelijk van een dunner garen te gebruiken.

De colsjaal met capuchon wordt in één maat gebreid. Voor alle volwassenen zal deze ongeveer hetzelfde vallen. Als je de col voor een tiener breit, dan is deze misschien wat ruim. Maar dat staat ook lekker vlot.

Recommended Posts