Muts en Sjaal Breien in Ribbelsteek

Met dit patroon kun je een prachtige combinatie van een muts en sjaal breien in ribbelsteek. Het breipatroon is afkomstig van Garnstudio, van DROPS, en wordt dan ook gebreid met DROPS garen.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om ander garen te kiezen, maar let er dan wel op dat je garen kiest dat eenzelfde stekenproef oplevert.

GA NU ONLINE WOL KOPEN!

Drops Muts en Sjaal BreienNiveau:

Zowel de muts als de sjaal worden gebreid in de ribbelsteek en zijn daarom bijzonder goed geschikt voor beginners. Mocht je niet weten hoe de ribbelsteek moet, deze staat in het patroon uitgelegd.

Sjaal:

De sjaal meet 32 bij 173 centimeter en wordt gebreid van Drops Air. Je hebt hiervoor 250 gram van Drops Air nodig.

De stekenproef voor de sjaal is 14 steken en 26 naalden zijn gelijk aan 10 centimeter met een breinaald van 7 millimeter.

Muts:

De muts kan in twee maten worden gebreid: S/M of L/XL. Ook de muts wordt van Drops Air gebreid. Dit keer heb je 50 of 100 gram nodig, afhankelijk van de maat.

De stekenverhouding voor de muts is 17 steken en 22 naalden zijn 10 centimeter met een breinaald van 5 mm.

Garen:

Drops Air is een zogeheten “blow yarn”. Tijdens het maken wordt het garen door een buis geblazen in plaats van deze te spinnen. Daardoor wordt het garen een stuk lichter dan andere garens van dezelfde dikte.

Het voordeel is dat je met Drops Air dus veel lichtere kleding kan breien dan met andere garens. Ander voordeel is: Drops Air kriebelt niet. Dus iedereen kan het dragen.

Garen Prijs
Drops Air Uni Colour (50 gr) €5,10  Bestel nu*
Drops Air Mix (50 gr) €5,10  Bestel nu*

*De garens worden verkocht op OuderwetsGaren.nl waar wij garens verkopen. Dus je bestelt gewoon vertrouwd via ons, maar dan op een andere website.

Recommended Posts