Poncho breien met gerstekorrel

Met dit patroon kun je een poncho breien met gerstekorrel. De poncho wordt in het tarwe (beige) gebreid met een kantpatroon. Het kantpatroon wordt zowel aan de boven- als de onderkant gebreid. De gerstekorrelsteek wordt gebruikt om de poncho mooi af te werken. Dit geeft een erg mooi eindresultaat.

Een kantpatroon lijkt voor sommigen ingewikkeld. De beschrijving weet ervoor te zorgen dat vrijwel iedereen dit patroon tot een goed resultaat kan breien.

GA NU ONLINE WOL KOPEN!

Poncho breien met gerstekorrel

Maten  S/M – L/XL – XXL – XXXL
Garen  Drops Air
Breinaalden  6 mm
Stekenproef  15 st en 19 nld in tricotsteek met twee draden zijn 10 cm
Steken  ribbelsteek; tricotsteek

Poncho breien met gerstekorrelOm de poncho te breien wordt gebruik gemaakt van de gerstekorrelsteek, ribbelsteek en tricotsteek. Daarbij wordt er dus in een kantpatroon gebreid. Voor dit kantpatroon zijn grafieken opgenomen waarin precies staat welke steken gebreid moeten worden. Hierdoor wordt het een kwestie van goed aflezen en dus voor vrijwel iedereen haalbaar.

De beschrijving van het breipatroon is, zoals gezegd, erg duidelijk. In combinatie met de gebruikte steken is dit goed te doen voor beginners. Het kantpatroon kan aanvankelijk wat moeilijkheden opleveren. Lees het daarom goed door en probeer eventueel eerst een stukje. Als het lukt is de rest van het patroon geen enkel probleem meer.

De poncho wordt gebreid van Drops Air, een alpaca blend. Dit is een zogeheten geblazen garen van alpaca en merino. Hierdoor krijg je een zeer licht garen, tot wel 35% lichter dan andere garens van dezelfde dikte. Door de fijne structuur van dit garen kan het niet in de wasmachine. Het dient daarom met de hand gewassen te worden.

Mocht je een ander garen willen gebruiken, zorg dan dat het proeflapje hetzelfde blijft. Ga dus niet losser of strakker breien. Door de veranderende verhoudingen klopt het patroon niet meer. Dat geeft vreemde eindresultaten. Mocht je niet weten welk garen je kunt gebruiken, vraag dan informatie bij de wolwinkel.

Garen Prijs
Drops Air Uni Colour (50 gr) €5,10  Bestel nu*
Drops Air Mix (50 gr) €5,10  Bestel nu*

*De garens worden verkocht op OuderwetsGaren.nl waar wij garens verkopen. Dus je bestelt gewoon vertrouwd via ons, maar dan op een andere website.

Recommended Posts