Amerikaanse sjaal breien

Met dit gratis breipatroon kun je een Amerikaanse sjaal breien. Hartstikke leuk om door het jaar heen te doen. Maar natuurlijk extra leuk met de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Deze sjaal is goed te doen voor beginners, het lastigste is om volgens het schema te breien. Het schema zorgt ervoor dat je de witte sterretjes op de blauwe achtergrond krijgt.

Het patroon is van Katia en voorzien van een duidelijke beschrijving. Een gevorderde breister zou deze sjaal zo af moeten hebben.

Amerikaanse sjaal breienDe sjaal wordt in de ribbelsteek en rechte tricotsteek gebreid. De twee basissteken van het breien. De rechte tricotsteek is simpelweg 1 naald recht, 1 naald averecht en dat herhalen. Deze steken mogen dus geen probleem vormen.

De sjaal meet uiteindelijk 20 bij 150 centimeter. Maar je kunt deze natuurlijk altijd langer maken als je dat wilt. Ga dan gewoon door met strepen breien. Voor de genoemde afmetingen heb je drie bolletjes garen nodig: rood, wit blauw. Het gekozen garen is Canada van Katia.  Dit is een 100% acryl garen dat met de hand gewassen moet worden, maximaal 30 graden.

Om de sjaal te breien moet je 18 steken opzetten. Vervolgens brei je eerst de rand, dan het blauwe vlak met sterren en daarna de strepen. Tot slot maak je de sjaal af met een rode rand en wordt alles afgewerkt.

Amerikaanse sjaal breien

Maten  20 bij 150 cm
Garen  Katia Canada
Garen (hoeveelheid)  3 bollen
Garen (kosten)  € 10,50
Breinaalden  nr 9
Stekenproef  x
Steken  ribbelsteek; rechte tricotsteek
Recent Posts