Sloffen breien met gehaakte bloemen

Sloffen breien met gehaakte bloemen doe je met dit leuke gratis breipatroon van Garnstudio. Deze leuke zomerse sloffen worden versierd met twee gehaakte bloemen per slof. Het niveau voor deze sloffen ligt niet heel hoog en is goed te doen voor beginners. Het is ook een leuke opstap naar sokken breien.

Er is in het breipatroon gekozen voor twee soorten blauw die elkaar afwisselen. Dit geeft een mooi effect. Je kunt natuurlijk ook een andere leuke kleur gebruiken.

Sloffen breien met gehaakte bloemenDe sloffen worden gebreid met iets meer dan 400 gram Drops Nepal. Dat komt neer op ongeveer acht bolletjes garen. Drops Nepal is een mix van Alpaca en wol en voelt heerlijk zacht aan. Dit garen is in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Laat je dus vooral niet beperken tot de kleuren in het patroon.

Om de sloffen te breien wordt voornamelijk gebruik gemaakt van de ribbelsteek. Wat dit patroon anders maakt, is dat je met twee draden breit. Je gebruikt dus meteen de twee kleuren door elkaar heen. Dit scheelt weer telkens wisselen van kleur.

Om de sloffen af te werken kun je vier bloemetjes haken. Bloemen haken is een erg populaire bezigheid die leuk is om te doen. Mocht je niet kunnen haken, kun je dit ook achterwege laten. Om de bloemen te haken wordt gebruik gemaakt van lossen, vasten, stokjes en halve vasten.

Sloffen breien met gehaakte bloemen

Maten  S – M – L – XL – XXL – XXXL
Garen  Drops Nepal
Garen (hoeveelheid)  150 gr zeeblauw; 150 gr aqua blauw; 50 gr pink; 50 gr naturel; restje oker

400 gram totaal

Garen (kosten)  € 19,20
Breinaalden  6 mm
Stekenproef  13 st en 26 nld in ribbelsteek met 2 draden zijn 10 cm
Steken  ribbelsteek
Recommended Posts