De beste apps voor breien om het nog makkelijker te maken

Ouderwets en nieuwerwets hoeft niet altijd elkaar uit te sluiten. Tegenwoordig zijn er miljoenen apps met misschien wel evenveel toepassingen. Hoog tijd dus om eens te kijken of er leuke apps zijn om te helpen bij het breien. We bespreken verschillende apps voor zowel Android als Apple, hopelijk vindt iedereen dan een app die hij/zij kan gebruiken.

Helaas zijn er (nog) geen Nederlandstalige apps te krijgen. Hopelijk is er iemand die binnenkort een leuke Nederlandse app maakt voor alle breiers in Nederland en België. Laat je het me weten als je een Nederlandse app vindt? Tot die tijd zullen we het moeten doen met de Engelstalige apps.

Apps voor breien

iTunes apps voor breien:

KnittingHelp Video Reference – $ 4.99

Deze app is het laatst in mei 2013 geüpdate, en is met 531 MB behoorlijk groot. Het voordeel is dat je voortaan vanaf je iPhone of iPad toegang hebt tot 170 video’s, ook zonder internetverbinding. Deze video’s staan normaliter op een de website KnittingHelp.com, maar zijn nu dus ook onderweg te bekijken. Reuze handig voor op reis.

KnitCompanion – Gratis

Deze app is het laatst geüpdate in junie 2013, en is 248 MB groot. Met KnitCompanion kan je je pdf patronen in een bibliotheek zetten en aan de hand van je patroon een nieuw project starten. KnitCompanion houdt alles voor je bij, je kunt rijen selecteren, zodat je onthoudt waar je bent gebleven. Daarnaast wordt de app met aan aantal gratis patronen geleverd zodat je meteen aan de slag kan. Er bestaat ook een premium versie waarmee je toegang tot meer toepassingen krijgt.

Google Play apps voor breien:

BeeCount Knitting Counter – Gratis

Deze app is het laatst bijgewerkt in juli 2013. BeeCount Knitting Counter is bedoeld om verschillende onderdelen van meerdere projecten bij te houden. De app is getest door verschillende Ravelry gebruikers en werd als erg handig bevonden. Gebruik de app tijdens het breien om nooit meer de draad kwijt te raken.

Knitting Patterns Database – Gratis – Aanrader!

Deze app is 9 augustus 2013 het laatst geüpdate, dus erg recent. Met ruim 123 5-sterren reviews is dit de best gewaardeerde Android app voor breien. Helaas wordt de app niet met breipatronen geleverd, die moet je zelf toevoegen. Door zelf je patronen in te vullen en een aantal eigenschappen, kan je voortaan gericht zoeken. Je kan bijvoorbeeld aangeven dat je 150 gram wol hebt, en een trui wilt breien met 3,5 mm naalden. Vervolgens krijg je dan een lijstje te zien met truien die aan deze eisen voldoen. Je moet natuurlijk wel genoeg patronen toevoegen. Daarbij zijn er nog heel veel meer opties.

Het aantal apps om te helpen met breien valt momenteel nog reuze mee. Maar gezien het aantal apps dat elke dag verschijnt en de grote hoeveelheid breiers zal het niet lang duren voordat er meer apps verschijnen. Als je zelf nog een leuke app tegenkomt die met breien te maken heeft, laat het dan weten in de reacties!

Denk eraan, download bij voorkeur altijd de apps via de officiële kanalen, dus niet van een website direct. Je weet maar nooit of iemand een virus in zo’n app heeft gestopt. Terwijl de apps via Google en Apple in ieder geval gescand worden.

Recent Posts