Hoe moet je met breien steken opzetten?

De eerste vraag die mensen zich stellen is “Hoe moet je met breien steken opzetten?”. Met behulp van een aantal filmpjes, die wij op het wereldwijde web hebben gevonden wordt dat snel duidelijk.

Ieder breiwerk begint met het opzetten van steken, in het breipatroon kan je zien hoeveel steken je moet opzetten. Denk er altijd aan dat je genoeg garen hebt om het aantal steken op te zetten. Het kan ook handig zijn om eerst een dikkere naald te gebruiken en dan later over te schakelen naar een dunnere naald. Hierdoor word het werk later makkelijker.

Hieronder een aantal filmpjes over breisteken opzetten, met uitleg:

NTR Thuisacademie:

In deel twee van deze tiendelige serie leer je met breien steken opzetten. De rest van de serie is ook zeker aan te raden, in ruim 45 minuten leer je de basis van het breien. In aflevering negen leer je ook meteen een muts breien met pompom! Deze serie is een echte aanrader.

N.B.: De YouTube links werken op dit moment nog niet goed, we zijn hier mee bezig. Als je over het filmpje heen gaat, kan je naar YouTube gaan en het filmpje daar bekijken.

Wolplein.nl:

Handwerkles.nl:

Scheepjeswol.nl:

 

Hopelijk lukt het met deze links, natuurlijk is er nog veel meer materiaal online te vinden, maar deze vier vinden wij in ieder geval erg duidelijk. Is er iets anders waar je niet uitkomt? Laat het ons weten in de reacties en we zoeken het voor je uit!

UPDATE: Op onze nieuwe Instructie pagina vind je filmpjes van alle basis breitechnieken!

Recent Posts