Kleine konijntjes breien

Afgelopen week plaatsten wij bovenstaande foto op onze Facebook pagina en deze werd heel goed ontvangen! Na lang zoeken hebben wij de maakster van deze geweldige konijntjes gevonden: Little Cotton Rabbits. Op de website staan heel veel projecten die meestal, zoals de naam al doet vermoeden, met konijntjes te maken hebben.

Helaas worden er niet veel patronen aangeboden, maar er staan twee gratis patronen op waarmee de konijntjes en leuke jurkjes gemaakt kunnen worden. Mocht je willen leren konijntjes breien of gewoon inspiratie opdoen voor jouw volgende project zijn deze patronen erg leuk.

In de voorbeelden worden hele kleine (6 cm) konijntjes gebreid, dus het is ook nog eens een handige manier om oude restjes garen op te maken.

De patronen zijn helaas wel in het Engels geschreven, dus zul je gebruik moeten maken van ons woordenboek als je niet bekend bent met de termen. Er staan overigens wel voldoende afbeeldingen bij van alle tussenstappen waarmee de meesten redelijk uit de voeten kunnen.

Konijntjes breien

Deze leuke konijntjes brei je met wat restjes garen. Roze voor het neusje, zwart voor de oogjes en dan een kleur voor het konijntje zelf. Afhankelijk van de grootte van het konijntje kun je grotere naalden of dikker garen gebruiken.

De Konijntjes

Jurkjes breien

Deze leuke jurkjes zijn bedoeld voor de konijntjes. Ook hiervoor geldt dat je een restje garen nodig hebt in een kleur naar keuze. Daarnaast heb je een klein knoopje nodig om het jurkje vast te maken op het konijntje.

De Jurkjes
Recent Posts