Tien redenen om vandaag te beginnen met breien

Als je mensen vertelt over je hobby – passie – breien hoor je vaak “ik zou ook wel willen breien”. Maar de ander is er van overtuigd dat hem/haar dat nooit zou lukken, vanwege: tijdsgebrek, niet creatief, ongeduldig en zo nog een hele rits argumenten. Voor alle twijfelaars die willen breien maar denken dat het niks voor ze is. Hier een lijst met tien keiharde redenen om vandaag nog te beginnen met breien!

1. Draag je zelfgemaakte kleding.

Met je nieuwste creatie de hort op en de hele avond de vraag krijgen hoe je aan die mooie sjaal/trui/muts of dat leuke vest komt: “die heb ik zelf gemaakt!”. Er zijn net zoveel breipatronen te vinden als je maar zou willen. Dus je kunt ongeacht het seizoen of de mode iets leuks aantrekken dat je zelf hebt gebreid.

2. Geef een origineel kado.

Is je kleine neefje, nichtje, kleindochter, kleinzoon of een andere bekende jarig? Wat is er dan leuker om een zelfgebreide knuffel te geven? Of als de jarige wat ouder is een paar sokken of wanten. Wat de gelegenheid ook is, je kunt altijd wel iets leuks maken en de jarige geven. Binnen de kortste keren sta je bekend als degene “met de leuke kado’s”.

3. Je hebt altijd wat te doen.

Nooit hoef je meer stom voor je uit naar de televisie te staren. Met twee breinaalden en wat wol heb je altijd wat te doen. Of je nu in de trein, het vliegtuig of op de tuinstoel zit, je kunt lekker breien wat je wilt. Het is even wennen om altijd je breinaalden en wol mee te nemen. Maar als het eenmaal zover is, ga je nooit meer zonder de deur uit.

4. Je kan alles maken precies zoals je het wilt.

Hoe vaak gebeurt het niet dat je een kledingstuk ziet dat nét niet helemaal jouw smaak is? Eindelijk hoef je het niet meer te laten hangen of naar de kleermaker te gaan. Zoek een leuk breipatroon en maak het zelf thuis. Er zijn duizenden verschillende soorten garen, je bent niet beperkt tot alleen maar wol. Je kan ook katoen, linnen of iets heel anders proberen.

5. Breien is ontspannend.

Gewoon even lekker breien, met niks anders aan je hoofd. Je komt tot rust, en met enkel het getik van de breinaalden om je heen waan je je in je eigen wereld. Het is de ideale manier om na een lange dag werken even tot rust te komen.

6. Breien is goed voor je handen.

Als je ouder wordt, neemt de flexibiliteit van je handen af. Door regelmatig te breien blijf je je handen – en ogen – gebruiken, dat is niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor je. Hoewel er geen wetenschappelijke artikelen te vinden zijn over de voordelen van breien specifiek zijn. Is het aannemelijk te stellen dat als lichaamsbeweging goed voor je is, handvaardigheid dat dus ook is.

7. Breien is populair.

Breien was een tijdlang minder populair, nadat het niet meer op school werd gedaan, nam het aantal breiers af. Tegenwoordig is breien weer helemaal hip. Of het nu over wildbreien gaat of ouderwets breien, kinderen en volwassenen zijn er weer veel mee bezig. Vraag eens in je omgeving na wie er nog meer (wilt) breien en begin een breiclubje, kan je meteen gezellig kletsen tijdens het breien!

8. Breien bespaart geld.

Het is crisis en de meeste mensen voelen dat in de portemonnee. Dus waarom zou je niet besparen op kleding en knuffels? Als je de handigheid te pakken hebt en beter wordt, brei je in de kortste keren truien, sokken, wanten en sjaals. Daar hoef je alleen wat garen voor aan te schaffen. Als je nóg beter bent, kan je ook voor andere mensen breien, tegen een kleine vergoeding, dan verdien je nog wat extra’s in de maand ook.

9. Je hebt eindelijk wat aan je Wiskunde.

Meerderen, minderen, rijen, teltekeningen, eindelijk heeft die wiskunde leraar van de middelbare school gelijk. Eindelijk heb je wat aan je wiskunde lessen, denk daar maar aan de volgende keer dat je alle steken moet optellen.

10. Denk aan oma.

Hoewel je vroeger die prikkende trui die je van oma kreeg met de kerst of sinterklaas helemaal niks vond, denk je er nu nog met smart aan terug. Met alle nieuwe wolsoorten hoeft die trui niet meer te prikken. Dus wees die lieve oma, moeder, tante of vriendin voor iemand en geef ze die leuke trui waar ze nog jaren aan terugdenken.

 

Heb jij nog een goede reden om vandaag nog te beginnen met breien? Laat het ons weten op onze Facebook pagina!

Recent Posts