Tips om je breiwerk eindelijk af te maken

Als je weer eens je breihoekje of misschien wel breikamer gaat opruimen komen ze tevoorschijn. Manden vol halve sjaals, enkele sokken, truien zonder mouwen enzovoorts.
Waarschijnlijk heeft iedereen er  weleens last van, het ene project gaat nu eenmaal sneller dan het andere. Maar waarom blijft nu net die ene sok alleen liggen?

Bij ons is dat vaak omdat er een leuker project aankomt, of omdat het gewoonweg te lang duurt. Daarom de volgende tips:

Hou het kort:

Breiwerk afmakenAls je nog niet zo goed kan breien, of niet zo snel, ga dan niet dat drie-kwart wintervest breien. Goede kans dat je na een volle zondag prutsen er helemaal klaar mee bent. Oefen eerst de steken die je moet gebruiken in kleinere projecten. Tegen de tijd dat je dan aan het wintervest gaat beginnen ben je er sneller mee klaar.

Zoek het juiste garen:

Als je je garen haalt, vraag je je dan af of je er wel mooi mee kan breien? Of ziet het er alleen leuk uit als het een bolletje is? Niets zo erg als met een nieuw garen aan de slag gaan en het is verschrikkelijk om er mee te breien.

Stel een deadline:

Zorg dat je een deadline hebt voor je breiwerkje. Dan kan je daar naartoe breien. Als je jezelf moeilijk een deadline kan stellen, doe het dan voor een ander. Bijvoorbeeld, een muts breien voor iemands verjaardag. Dan moet je het wel afmaken!

Begin niet voordat je oude werk af is:

Verplicht jezelf om nooit een nieuw werkje te beginnen zolang je oude werk nog niet af is. In het ergste geval brei je nooit meer iets anders :).

Heb je nog een tip om je breiwerk af te maken? Laat het ons weten in de reacties!

Recent Posts