Babyjasje breien met Merino

Met dit gratis breipatroon kun je een babyjasje breien met Merino Sport garen. Babykleding breien blijft leuk om te doen. Het zijn de herinneringen die bijblijven. Gelukkig is tegenwoordig het garen ook minder kriebelig dan vroeger en kan ook de baby ervan genieten.

Dit babyjasje wordt gebreid in alleen de ribbelsteek. De andere gebruikte techniek is het maken van knoopsgaten.

Babyjasje breien met MerinoHet patroon is vrij beknopt maar goed te volgen. Je zult gebruik  moeten maken van de teltekening. Hierop staan de stappen (1 t/m 7) die doorlopen moeten worden. Vervolgens staat in de beschrijving per stap een uitleg. Let goed op de juiste maten en afmetingen, dan mag het geen probleem zijn.

Voor het jasje is gebruik gemaakt van Merino Sport. Merino is tegenwoordig een erg populair garen voor babykleding. Het kan in de wasmachine en het kriebelt niet. Merino Sport is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Dus je bent niet beperkt tot de herfst- of winterkleuren van de foto.

Dit jasje past, mede door het gebruik van Merino Sport, goed bij het babymutsje dat al eerder verscheen. Met deze twee patronen maak je snel een leuke, nieuwe outfit.

Mocht je toch een ander garen willen gebruiken dan Merino. Let dan goed op het proeflapje. Je zult ervoor moeten zorgen dat de verhoudingen hetzelfde blijven. Ga vooral niet strakker of losser breien. Pas het formaat van de breinaalden aan om dezelfde verhoudingen te krijgen. Mocht je er niet uitkomen, vraag dan meer informatie bij de wolwinkel.

Babyjasje breien met Merino

Kerngegevens

  • Maten: 3 – 6 – 12 maanden
  • Garen: Merino Sport
    • 3 – 3 – 4 bollen
  • Breinaald: nr 6 (klik hier om de maten van breinld om te rekenen)
  • Stekenverhouding: 18 st en 32 nld in ribbelsteek zijn 10 cm
  • Gebruikte steken:
    • Ribbelsteek
Recommended Posts