DROPS Poncho met kantpatroon

Op een frisse zomeravond of overdag tijdens een lange wandeling blijf je heerlijk warm met een mooie zachte poncho. Gemaakt om het klimaat in de Andes te trotseren is dit kledingstuk zeker geschikt om je aan deze kant van de oceaan warm te houden.

Deze mooie DROPS poncho met kantpatroon ziet er niet alleen prachtig uit maar zit ook nog eens heerlijk. Het voorbeeld is gebreid met DROPS big merino lavendel maar je kunt ook voor een andere kleur kiezen.

Als je voor een andere kleur of misschien zelfs compleet ander garen kiest dien je er wel voor te zorgen dat de stekenproef hetzelfde blijft. Anders klopt het patroon niet meer. Pas eventueel de naalden aan om dezelfde stekenproef te krijgen.

Een poncho is meestal redelijk eenvoudig om te breien maar in dit geval valt dat tegen. Wij raden dit patroon absolute beginners zeker niet aan. Je moet op de eerste plaats gewend zijn om met een rondbreinaald te werken. Daarnaast moet er tijdens het breien een kantpatroon worden ingebreid volgens de teltekening. Als je nog niet eerder met een teltekening of rondbreinaald hebt gewerkt zouden wij dit patroon nog even bewaren.

Kerngegevens

  • Maat: S/M – L/XL – XXL/XXXL
  • Garen: 450 – 550 – 650 gram lavendel
  • Breinaalden: rondbreinaald (40 – 60 – 80 cm) 5 mm
  • Stekenproef: 17 st en 22 nld met tricotst zijn 10 cm
  • Gebruikte technieken:
DROPS Poncho met kantpatroon
Recent Posts