Drops vest breien met kantpatroon

Een Drops vest breien met kantpatroon doe je met dit leuke breipatroon. Dit vest is ideaal voor als het overdag net niet warm genoeg is, of als het ’s avonds frisser is. Heerlijk dus voor op vakantie, maar ook gewoon in eigen land. Omdat het vest lekker ruim valt en is afgewerkt met een kantpatroon ziet het er heerlijk zomers uit.

Een vest breien is meestal en flink project en dit is geen uitzondering. Door het kantpatroon en het telpatroon moet je goed blijven opletten. Zeker een leuke uitdaging.

Drops vest breien met kantpatroonHet patroon is ontworpen door Garnstudio. Vanzelfsprekend wordt er daarom gebruik gemaakt van Drops garen: Drops Muskat. Dit is een mooi 100% Egyptisch katoen. Het garen is gemerceriseerd wat het een prachtige zijdeachtige glans geeft en een luxe uitstraling. Verkrijgbaar in bijna alle kleuren van de regenboog dus je bent niet gebonden aan naturel.

Om het vest te breien dien je een kantpatroon te breien. In de werkbeschrijving is hier een uitgebreide toelichting van, naald voor naald. Daarnaast is er een teltekening opgenomen met alle maten. Ook vind je een telpatroon in de werkbeschrijving wat je dient te volgen. Dit patroon geeft de trui een mooie structuur. Het is aan te raden alles eerst goed door te nemen zodat je niet per ongeluk een stap overslaat.

Dit is een pittig patroon, dat voor beginners een flinke uitdaging zal zijn. Voor gevorderde breisters is dit een leuk project om te doen deze zomer.

Drops vest breien met kantpatroon

Maten  S/M – M/L
Garen  Drops Muskat
Garen (hoeveelheid)  550 – 600 gram naturel
Garen (kosten)  €22,55
Breinaalden  4 mm
Stekenproef  20 st en 26 nld in tricotsteek zijn 10 cm
Steken  tricotsteek, ribbelsteek, kantpatroon
Recommended Posts