Ga nu een hartje breien voor een onvergetelijke Valentijnsdag!

Valentijnsdag kruipt dichterbij en is natuurlijk een leuk moment om iemand waar je om geeft dat te laten weten. Hoe kan dat nu beter dan met een zelf gebreid hartje? Daarmee geef je niet alleen aan dat je om diegene geeft, maar je geeft ook nog eens iets van eigen hand. Hoewel breien ouderwets (kan) zijn, laten dit soort patronen maar weer eens zien dat dat zeker niet het geval is. Het zijn juist dagen als Valentijnsdag waar je met een zelf gebreid hartje kunt laten zien dat breien leuk, fris en van nu is.

Wij hebben twee hartjes geselecteerd, die beide vrij eenvoudig zijn en niet al te lang zouden moeten duren om af te maken. Erg leuk dus om tussendoor te doen. Om de patronen te bekijken kun je op de link klikken onder ieder patroon.

Hartje Breien – DROPS Design

Een erg leuk hartje van DROPS Design, het patroon is onder andere in het Nederlands te raadplegen. Zoals altijd zijn de patronen van DROPS voorzien van een heldere uitleg. Eventueel kun je ook de instructie video’s van DROPS bekijken waar de gebruikte steken worden uitgelegd. Voor dit patroon wordt de Ribbelsteek gebruikt en zo’n 75 gram rood garen.

Maat ongeveer 5 cm hoog
Garen 75 gram rood
Breinaalden 3 mm
Stekenverhouding 22 st en 44 nld is 10 cm.
Gebruikte Steken Ribbelsteek
Overig Vulling en rood lint

Baby Hartjes – Audrey Wilson

Audrey Wilson heeft erg veel leuke patronen op Ravelry.com staan en breidt al jaren. Dit patroon is ook in het Nederlands te raadplegen, en je kunt het als PDF downloaden. Erg handig, op die manier kun je het ook printen en meenemen. Dit patroon is wel gehaakt, maar er wordt gewoon gebruik gemaakt van de ribbelsteek.

Maat ongeveer 10 cm hoog
Garen 50 gram rood
Breinaalden 3 mm
Stekenverhouding 20 st en 40 toeren is 10 cm.
Gebruikte Steken Ribbelsteek
Overig Vulling
Recent Posts