Gestreepte sokken breien

Mooie gestreepte sokken breien die heerlijk zacht aanvoelen. Deze sokken staan hartstikke leuk onder een spijkerbroek. Door de afwisselende strepen krijgen deze sokken extra kleur en fleurigheid. Leuk om voor iemand te breien deze winter. Het gratis breipatroon is voor schoenmaat 35 tot 47 uitgewerkt. Je kan deze sokken het beste met een rondbreinaald breien. Er staat uitleg in het patroon hoe je dat moet doen. Het patroon is van New Leaf Designs.

Gestreepte sokken breien

Maten  35-36, 37-38, 39-41, 42-43, 44-45, 46-47
Breinaalden  2,25 mm
Stekenproef  –
Steken  tricotsteek; boordsteek

Gestreepte sokken breienBenodigd materiaal Scheepjes Downtown

  • Voor één paar sokken heb je twee bollen garen nodig.

Scheepjes Downtown is van 75% extra fijne Merino en 25% nylon gemaakt. Daardoor is het zowel zacht als sterk genoeg voor sokken.

Wasvoorschrift

Fijne was op maximaal 40 graden, niet in de droogtrommel en liggend in model laten drogen. Indien nodig, lichtjes met een lauwe bout strijken.

De gebruikte steken:

  • tricotsteek
  • boordsteek

Overige technieken:

Om de hiel te maken kan je kiezen uit twee methoden:

  1. Afterthought heel (hiel achteraf)
  2. Forethought heel (hiel vooraf)

Voor deze technieken is een instructievideo toegevoegd aan het patroon.

Uitvoering:

Voor het op de juiste manier breien van dit model is het belangrijk de patroonbeschrijving te volgen en de beschrijving zorgvuldig te lezen. Er worden in de patroonbeschrijving erg handige tips gegeven om tot een goed resultaat te komen. Let goed op de beschreven, verschillende maten.

Bedenk van tevoren goed welke techniek je voor de hiel wilt gebruiken. Zorg dat je beide filmpjes kijkt zodat je een keuze vooraf kunt maken. Anders kom je halverwege voor onprettige verrassingen te staan.

Afwerking:

Hiervoor geldt eveneens om de patroonbeschrijving zorgvuldig door te lezen.

Gebruikt garen Aantal  Prijs
Scheepjes Downtown 2  Vraag leverancier
Recent Posts