Gevilte eierwarmers breien voor Pasen

Gevilte eierwarmers breien voor Pasen doe je met dit leuke gratis patroon. Deze gevilte eierwarmers  kan je gebruiken om de Paas tafel extra leuk op te tuigen. Zonder de “hanenkammetjes” kan je deze eierwarmers natuurlijk ook op andere momenten gebruiken.

Het breipatroon is van Garnstudio dus je weet dat het met de grootste zorg is samengesteld. Met één bolletje Eskimo brei je ongeveer twee kleine eierwarmers.

Gevilte eierwarmers breien voor Pasen

Maten  één maat
Garen  Drops Eskimo
Breinaalden  8 mm
Stekenproef  11 st en 15 nld in tricotsteek zijn 10 cm
Steken  ribbelsteek; tricotsteek

Gevilte eierwarmers breien voor PasenDrops Eskimo van Garnstudio valt in de garencategorie E. Dat zijn de dikke garens. Eskimo is dan ook super bulky. Eskimo is een enkeldraads garen van 100% pure wol. Het leuke van Eskimo is dat het zich goed leent om te vilten. Vandaar ook dat voor dit garen gekozen is. Daarnaast houdt de wol de eitjes lekker warm!

Benodigd garen: Drops Eskimo

  • Kleur nr. 01, naturel
  • Kleur nr. 24, geel

Voor de “hanenkammetjes” een restje oranje of een restje geel. Voor de kleine eierwarmer heb je ongeveer 25 gram garen nodig (een halve bol). Voor de grote eierwarmer heb je ongeveer 75 gram garen nodig (anderhalve bol).

Breinaalden:

  • 8 mm zonder knop

Stekenproef:

  • 11 steken en 15 naalden in tricotsteek zijn 10 cm.

Mocht je ander garen willen gebruiken, zorg er dan voor dat de stekenproef hetzelfde is. Pas eventueel de naalden aan, kies bijvoorbeeld een maatje kleiner of groter. Ga in ieder geval niet strakker of losser breien.

Overige technieken:

Voor de hanenkam moet je haken. Met een haaknaald van 8 mm worden vijf lossen-kettingen gehaakt om een kam te vormen. Eventueel kan je deze stap overslaan als je niet bekend bent met haken.

Vilten:

Lees goed de instructies in het patroon hoe de eierwarmers gevilt moeten worden.

Uitvoering:

De eierwarmers worden in de rondte gebreid.

Garen Prijs
Drops Eskimo Uni Colour (50 gr) €2,15  Bestel nu*
Drops Eskimo Mix (50 gr) €2,45  Bestel nu*

*De garens worden verkocht op OuderwetsGaren.nl waar wij garens verkopen. Dus je bestelt gewoon vertrouwd via ons, maar dan op een andere website.

Recommended Posts