Kleed breien met de ribbelsteek

In het verleden kwamen hier al verschillende patronen voor kleden langs. Bijvoorbeeld een patroon om een kleed met je arm te breien. Of een kleed met franje breien. Met dit patroon kun je een kleed breien met de ribbelsteek. Dit geeft een leuk eindresultaat en is nog lekker eenvoudig ook. Ideaal voor beginnende breisters.

Om het kleed te breien moet je verschillende vierkanten breien. Een techniek die we normaal veel bij het haken tegenkomen.

GA NU ONLINE WOL KOPEN!

Kleed breien met de ribbelsteek

Maten  64 x 96 cm
Garen  Katia Big Ribbon
Breinaalden  nr 12
Stekenproef  1 vierkant is 16 x 16 cm
Steken  ribbelsteek

Kleed breien met de ribbelsteekAls je de benodigde 24 vierkanten hebt gebreid met de ribbelsteek dien je deze alleen nog te bevestigen.

Het kleedje wordt gebreid met drie bollen Big Ribbon van Katia. Big Ribbon is een katoen en polyester garen dat perfect is voor dit soort projecten. Sterk en stevig zodat het kleed niet snel stuk gaat. Daarnaast kun je Big Ribbon in heel veel verschillende kleuren krijgen. Probeer dus een leuke kleuren combinatie die jouw interieur het best aanvult.

Garen Prijs
 Katia Big Ribbon (1 bol)  € 8,80  Bestel nu*

*De garens worden verkocht op OuderwetsGaren.nl waar wij garens verkopen. Dus je bestelt gewoon vertrouwd via ons, maar dan op een andere website.

Recent Posts