Makkelijk breipatroon voor een muts

Met dit makkelijk breipatroon voor een muts ben je zo klaar. De muts wordt gebreid met de ribbelsteek en vervolgens versierd met een pompon (pompoen). Mede door het gebruik van de ribbelsteek is dit een erg eenvoudig patroon en ben je zo klaar.

De pompon kun je maken op de manier die je zelf het prettigst vindt. Ook erg leuk om de gelukkige ontvanger van de muts de pompon te laten maken. Dan kun je ondertussen zelf de muts breien. Dat maakt het een leuk project om op een zondag samen met de (klein)kinderen te maken.

Makkelijk breipatroon voor een mutsDe werkbeschrijving is voorzien van een duidelijke uitleg en een telpatroon met de afmetingen. Het is een erg duidelijke beschrijving wat er ook voor zorgt dat beginners hier makkelijk mee aan de slag kunnen.

De muts wordt gebreid met Big Merino, dit is een erg dik en  mooi garen van Katia. Big Merino is een mix van scheerwol en acryl en mag in de wasmachine. Ideaal dus voor kinderkleding die tegen een stootje moet kunnen.

Hoewel er gekozen is voor blauw kun je natuurlijk ook een andere kleur kiezen. Als je voor Big Merino kiest kun je simpelweg een andere kleur selecteren. Mocht je een ander garen willen gebruiken, let dan goed op het proeflapje. Zorg dat deze hetzelfde is. Laat je eventueel voorlichten in de wolwinkel.

Let op: in het breipatroon staan zowel een Franse als Nederlandse beschrijving. De Nederlandse versie staat helemaal onderaan.

Makkelijk breipatroon voor een muts

Kerngegevens

Recommended Posts