Een mooie poef breien deze herfst

Wat is er leuker dan een poef in je woonkamer? Zelf een poef breien en dan in je woonkamer leggen! Al jaren zie je overal poefs opduiken, in woonkamers, slaapkamers en kinderkamers. Ze zitten lekker en het staat vaak nog mooi ook. Daarom hebben wij een aantal leuke breipatronen voor poefs gezocht. Voor de meeste poefs heb je flink wat wol nodig en iets om de poef te vullen. Voor de vulling wordt vaak een oud kussen of oud dekbed gebruikt. De meesten van ons hebben nog wel ergens zo’n oud dekbed liggen op zolder, dus dat mag geen probleem zijn.

Alle breipatronen staan op Ravelry, voor een compleet overzicht van gratis breipatronen voor poefs, klik hier. Als je nog geen Ravelry account hebt, zou ik die meteen aanmaken. Ravelry bevat zoveel mooie patronen met foto’s dat er altijd wel iets leuks tussenzit. Vergeet natuurlijk niet zo nu en dan terug te komen op onze site!

Pouf I’m a footstool door Kathleen

Voor dit patroon heb je heel dikke wol nodig, twee kussens en 10 mm naalden. De uitleg is wat kort, dus misschien niet geschikt voor beginners.

Poef breien

Pouf! I’m a footstool

Le Pouffe door Julie

Om deze poef te breien heb je “super” dikke wol nodig en 25 mm naalden. Volgens de uitleg zou je dit in een middag moeten kunnen breien.

Breipatroon Poef

Le Pouffe

Pouf Pillow door Ashley

Een wat kleinere poef die je ook als kussen kunt gebruiken. Erg leuk om mee te beginnen.

Poef kussen breien

Pouf Pillow

Sitting Bag / Pouf door Sonea

Lekker een poef haken kan natuurlijk ook, met dit patroon ben je zo klaar. Met haaknaalden 4,5 mm en zo’n 1900 meter wol kun je aan de slag.

Poef Haken

Sitting Bag / Pouf

Maya’s Pouf door Maya

Heel dik garen, 10 mm naalden en zo’n 360 meter garen heb je nodig voor dit project. Er is ook de mogelijkheid om een opening te breien aan de onderkant.

Poef haken

Maya

 

Met deze breipatronen moet het zeker lukken om een leuke poef te breien.

Vertaling:

Wij hebben een woordenboek opgesteld van brei en haaktermen en daarbij de vertaling van het Engels naar het Nederlands gegeven. Zo kun je ook deze Engelstalige patronen makkelijk gebruiken.

Recent Posts