Pompoen pannenlappen breien

Met dit gratis breipatroon kun je pompoen pannenlappen breien. Hartstikke leuk om in de herfst te breien. Ook leuk om speciaal voor Halloween te maken. De pannenlappen worden met twee draden tegelijk gebreid. Dit kan even wennen zijn, maar breit na een tijdje heerlijk.

Het patroon is van Garnstudio, bekend van DROPS, en goed te doen voor beginners. Mocht je er niet uitkomen, staan onderaan het patroon nog enkele instructievideo’s.

Pompoen pannenlappen breienDeze pannenlappen worden gebreid met ongeveer 150 gram Drops Paris. Dit is een 100% katoen garen dat erg zacht aanvoelt. Het katoen breit fijn en je bent dan ook zo klaar als je hiermee breit. Drops Paris is verkrijgbaar in een regenboog aan kleuren. Je kunt de pompoen dus ook in andere kleuren breien, probeer eens een gekke kleur. Het garen kan tot 60 graden in de wasmachine, dus ook goed schoon te houden.

Voor dit breipatroon hoef je alleen de ribbelsteek te beheersen. Dat maakt het dus ook ideaal voor beginners. Het enige dat misschien even lastig is, is het breien met twee draden. Dit went echter razendsnel.

Het breipatroon is van Garnstudio. Dat betekent een mooi, goed uitgewerkt patroon. Het patroon is naald voor naald uitgeschreven en voorzien van duidelijke uitleg. Daarnaast zijn er ook nog extra filmpjes toegevoegd. Daar kun je zien hoe iemand (delen van) het patroon breit.

Pompoen pannenlappen breien

Maten  18 x 18 cm
Garen  Drops Paris
Garen (hoeveelheid)  200 gr oranje, 50 gram groen
Garen (kosten)  € 3,90
Breinaalden  5,5 mm
Stekenproef  14 st en 27 nld in ribbelsteek zijn 10 cm
Steken  ribbelsteek
Recommended Posts