Trui breien met kabels, kant en raglan

Doorgaans worden hier eenvoudige breipatronen geplaatst maar zo nu en dan ook een pittig project. Dit is er één. Met dit patroon kun je een trui breien met kabels, kantpatroon en raglanmouwen. Het resultaat van de gebreide trui is verbluffend. Zo ook het werk dat nodig is om dit project te voltooien.

Er komen veel verschillende technieken bij kijken die ook nog eens door elkaar gebruikt moeten worden. Dit maakt het een erg leuk en uitdagend project. Dit is daarom een leuk project voor gevorderden en experts.

GA NU ONLINE WOL KOPEN!
Maten  XS – M – L – XL – XXL – XXXL
Garen  Drops Baby Merino
Breinaalden  3 mm en 2,5 mm zonder knop; 2,5 en 3 mm rondbreinaald
Stekenproef  24 st en 32 nld in tricotsteek zijn 10 cm
Steken  ribbelsteek; tricotsteek

Trui breien met kabels, kant en raglan

Trui breien met kabels, kant en raglanDe trui wordt gebreid met Baby Merino, dit is een erg zacht puur wol garen. Het fijne van Merino wol is dat deze ook nog eens in de wasmachine kan tot wel 40 graden. Niet voor niets dus dat deze wol tegenwoordig voor veel babykleding wordt gebruikt. Dat betekent natuurlijk niet dat dit garen niet geschikt is voor andere projecten. Verwen dus vooral ook jezelf met dit lekkere zachte garen.

De beschrijving is erg uitgebreid en duidelijk opgesteld. Er is een korte uitleg inbegrepen voor de gebruikte technieken. Vervolgens wordt per pand het patroon uitgewerkt. Het geheel is voorzien van enkele telpatronen waarop duidelijk te zien is welke steken gebruikt moeten worden. Dit helpt enorm bij het breien van het kabelpatroon. Daarnaast kun je hier makkelijk de verschillende maten aflezen.

Garen Prijs
Drops Baby Merino Uni Colour (50 gr) €3,35  Bestel nu*
Drops Baby Merino Mix (50 gr) €3,35  Bestel nu*

*De garens worden verkocht op OuderwetsGaren.nl waar wij garens verkopen. Dus je bestelt gewoon vertrouwd via ons, maar dan op een andere website.

Recommended Posts